Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hluční, sprostí sousedé

Od: hani* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, vím, že se toto téma neustále opakuje, přesto mi snad poradíte. Mám obrovský problém se sousedy, začalo to asi před 2 měsíci. Bydlím v řadovce, dům vedle nás byl prázdný, ale teď ho začal obývat mladík, který ho zdědil, a tím začaly veškeré problémy. Neustále si tam vodí kamarády, prostě si z domu udělali doslova doupě, ve kterém se schází omladina z celého okolí, přespávají, různě se střídají a čas tráví pitím, kouřením trávy a hlučnou zábavou. Přes den, přes noc, nezáleží jim na denní době, musela jsem se vystěhovat z ložnice, protože se v ní nedá spát. Pro příklad, jejich poslední akce trvá od čtvrtka minulého týdne. Už od pohledu jsou ti lidé, co se tam stahují, nižší sociální vrstva, prostě burani. Celkem pětkrát jsme byli majitele prosit, ať se zklidní, pomůže to na chvilku a pak začnou znovu. Pro nás to znamená, že si nemůžeme pomalu vyjít na dvůr, protože od nich jde rachot, hlasitá hudba, řev, ač je mezi námi zeď, slyšíme stejně všechno, protože neustále sedí venku a dělají ohně. Jsou sprostí, vulgární, prostě je mi z nich nanic. Bugr dělají do noci, je jim všechno jedno, na noční klid neberou ohledy. My bydlíme ve svém domě několik let, dali jsme za něj spoustu peněz, celou dobu ho rekonstruujeme a teď, když si konečně chceme sednout na dvůr a odpočívat, nemůžeme. Slušná domluva očividně nezabírá, takže plánuju napsat stížnost na město. Moje otázka zní - má slušný občan šanci dovolat se nějakého řešení nebo všechno, co se od města dozvím, bude, že s tím bohužel nemůžou nic udělat, protože on má právo dělat si ve svém domě co chce? Je mi z toho opravdu nanic, byli jsme slušná klidná ulice, kolem samí důchodci nebo rodiny s dětmi a teď tohle. Bohužel důchodci asi mají strach cokoli říct nebo se ozvat, takže jsme v tom sami. Jedná se mi o to, že chci mít trochu klidu nejen v noci, ale i přes den. Chci mít možnost posedět venku, protože potom barák jaksi ztrácí veškerý smysl. Děkuju.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Napište stížnost na městský úřad a podnět k prošetření na Městskou Policii. Posílejte to tam co týden. Vyvolejte jednání - místní šetření. MAsírovat úředníka ať zažívá to co vy, pak se začnou dít věci. v dnešní době je to velký problém - NAPROSTÁ LHOSTEJNOST LIDÍ, setkávám se s ní téměř denně.

casandra*
hodnocení

2x

jelitos - 4, zaplaťte si někoho, kdo mu dá po čuni. Jednoduchý anonymní průplesk. Sice krajní možnost, ale absolutně účiná, když je někdo hovado, tak se s ním tak musí i zacházet. dle meho nazoru to je nejhorsi rada a zpusob

jelitos*

Já vím, ale účiný. Něco ve stylu jak píše Autor: @lui .

Ona ta šikana hloupých sousedů je opravdu mnohokrát horší než pořádná facka. Osobně bych raději dostal facku než mít za sousedy hloupé a naprosto neohleduplné sousedy. Do práce to nechodí a po pulnoci se to chlame.

jkr®

násilí plodí násilí, nevíte co je to za zmetka, aby vás pak kvůli tomu nezmrzačil, zdraví vám už nikdo nevrátí.

lidka*
hodnocení

1x

Sousedské spory se skutečně velice těžko řeší. Já sama jsem to vyřešila nejlépe - prostě jsem se přestěhovala. To nebyl útěk a rezignace, ale stoprocentní výhra. A i když mám poměrně slušnou trpělivost, prostě s nimi se nedalo vyjít. Naopak tím, že člověk to chtěl řešit v klidu, tak oni to brali jako moji slabost a jejich nátlak se stupňoval. Už i proto, že jsem jim nechtěla udělat radost a hádat se s nimi. To totiž není v žádném případě mé hobby. *bzum* To vám však nechci podsouvat. Ano, volejte na ně policii po 22. hodině. Ale ona tyto případy řeší velice laxně. Vyslechnou svědky a přestupek postoupí na přestupkovou komisi. No a ani ta toho moc nenadělá. *stop* Já bych možná udělala jednu věc. Zkuste si zjistit jeho rodiče a požádejte je o pomoc. Ta jejich parta nemusí být žádní sociálové. Někdy to jsou právě děti movitých a třeba i významných lidí. Zkuste zapátrat! *klik* Jméno zjistíte na KN -
nahlizenidokn.cuzk.cz/..., pokud ho neznáte. Potom už mne napadla druhá možnost, ať dá manžel nebo syn do kupy partu pořádných vazounů a až budou v nejlepším, tak na ně zazvonit a trochu je jenom slovně varovat, že pokud se to bude opakovat, bude je to mrzet. Třeba to pomůže alespoň na nějaký čas. Nebylo by špatné, kdyby někdo z nich měl sebou pořádného hafana. Oni tihle týpkové mohou být docela zbabělí. *tuc*

ladinpraha*
hodnocení

1x

Přes den nepomůže nic, v noci volat policii, třeba 3x za noc. V první řadě městskou, případně státní. Funguje to. Policie bude mít sama zájem na tom, aby tam každou chvíli nemusela jezdit.

pt®
hodnocení

0x

"hani", určitě je hrozné, co prožíváte. Napadá mně jedině, pokud soused a jeho návštěvy, jsou soc. slabí, tak možná nebudou mít na placení energií a časem dům přijde na buben. Asi to není to, co jste chtěla slyšet. Určitě Vám někdo ještě poradí. - stařenka

eulalie*
hodnocení

0x

V tomto vám poradit neumít. Ale pokud majitel sousedního domu vede život takový, jaký popisujete, je předpoklad, že dříve nebo později o ten dům stejně přijde. Nebo snad vede spořádaný život se spořádanou prací? On k tomu domu nemá vztah, jen ho zruinuje a pak možná potáhne dál. Obecně řešení sousedských sporů je velmi těžké. Můžete si stěžovat na rušení nočního klidu, ale co vám to pomůže, když se nápravy od něho stejně nedočkáte? Někteří lidé si totiž myslí, že mohou dělat beztrestně naprosto všechno.

cibuk*
hodnocení

0x

Milá paní.To neznamená,že když ten hoch je majitel domu, že si může dělat co chce.Vy jste také majitelé a musíte dodržovat určité zákony.Neobtěžovat ostatní nadměrným hlukem,smradem atd.Když s tím nic nebudete dělat,tak budete trpět a oni budou dělat dál bugr.Jak říkáte slušná domluva nepomáhá.Tak musí nastoupit bič!Napsat stížnost na obecní uřad-přestupková komise.Také stále volat policii,jakmile bude po 22hod.Musejí zasáhnout, mohou dát i pokutu pro rušení nočního klidu.Nevím zda by mládenec chtěl stále platit pokuty.A opravdu volat policii vždy,třeba každou noc!Chtělo by to nějak ten hluk nahrát,ale tomu já nerozumím.Škoda,že se ostatní k vaší stížnosti nechtějí připojit,ale je se to tak bezprostředně nedotýká,nejsou přímo sousedé ,jako vy.Ale podpořit vás by mohli.Jistě během dne ten hluk také slyší.Horší bude potom reakce těch mladíků.Bud budou mít špetku slušnosti a po upozornění policie a uřadu si dají pozor,nebo se také mohou začít mstít.Tím vás nechci strašit,ale i to je možná důvod proč ostatní sousedé se bojí vás podpořit.Ale máte právo se v klidu vyspat a né aby vás někdo obtěžoval.Hlavně se nedejte!Jinak budete to muset snášet časem možná i jiné věci.Vše se musí řešit hned,né vyčkávat.Tak odvahu a napište stížnost.A třeba hned dnes volat policii.Držím vám pěsti at to zvládnete ke své spokojenosti.

casandra*
hodnocení

0x

to co vam poradim neni zrovna to co cekate,ale pokud se nechcete odstehovat asi jedno z reseni je pokazde jak zacnou popijet a kourit travu zavolat na policii. ale nestezujte si! to by neprijeli . bohuzel. budete muset trosku poopravit skutecnost a na policii rict ze se perou , kouri travu a berou tvrde drogy . dokonce ze mate pocit ze jsou tam zraneni. pak policiie prijede a ta spolecnost uz se sama projevi tak ze je policiie sama rada rozpusti. znam to jak uvidi polici budou na ne vulgarni a tim bude po problemu.

casandra*
hodnocení

0x

presne tak! hlavne si nestezovat a spise ze mate strach ze jsou raneni atd. takove zalhani vam nikdo nedokaze. jeste je dobre rict ze jste slysela neco jako strileni a uvidite jak prileti policiie a prohledaji to tam. kamarad mel podobnej problem ale policie nechtela prijet ze mladi jen slavi a nemaji lidi. tak priste nahlasil ze tam slysi krik a neco jako vystrely a hned tam byly a deti mely konec. nasli tam drogy a i zbrane. hlavne si nestezovat! naopak ze o ne chudaky mate strach

cibuk*

casandra-Na policii se nevyplatí lhát,mají zvukový záznam.

casandra*
hodnocení

0x

psat stiznosti co tyden? to se musi posilat doporucene takze super rada! za rok posilani a stejne se nic nestane se to pekne prodrazi a u tech uredniku budete mit takove jmeno ze pak vam uz nikdy nepomuzou z nicim. 2x zavolat policii ze se udajne strili ,jsou raneni, kouri a berou drogy a vykouri to hnizdecko hned. muzete pridat ze ste slysely ze chteji vypalit romy a budou hned pod takovym dohledem ze mate klid

hani*
hodnocení

Všem moc děkuju za rady. Máte pravdu v tom, že to chce jednat. Jakmile budeme pořád ustupovat, budou si dovolovat víc a víc. Teď byl naštěstí klid, protože tam byl ten majitel sám, ale jakmile se tam sejde jeho banda, je konec. Oźerou se, přestanou se kontrolovat, včetně toho majitele, kterej by za ně měl zodpovídat, a pak jim je vše jedno. Pokusím se i promluvit s nejbližšími sousedy, jestli by se nepřidali ke mě, pokud bych se rozhodla psát stížnost na město. Přece jen bude vypadat líp, když to podepíše víc lidí než jen já.

casandra*
hodnocení

0x

hani ja mam take problem vsak se podivej a prec ti si . jak resit souseda a tam nevim co stim! i urady

jelitos*

Měli jsme v paneláku jednoho exota, co si rád pouštel nahlas hudbu a neustále dělal večírky s dalšími ignoranty. Což je možná ještě horší, protože tady člověk slyší "čůrat" v noci i souseda.

Nakonec byt prodal, protoze z věčného chlastání neměl na nájem. Šel do pronájmu, který byl ještě dražší než původní nájem.

K vašemu problému domluvit se sousedy. V mém případě byly velmi laxní a ustrašení. Volat policii neustále. 3, dělat naschvály, exoti musí občas spát. Půstě si zrovna v tento okamžik hudbu.

4, zaplaťte si někoho, kdo mu dá po čuni. Jednoduchý anonymní průplesk. Sice krajní možnost, ale absolutně účiná, když je někdo hovado, tak se s ním tak musí i zacházet.

lui*

Mám kamaráda, který taky jednoho takovýho exota měl za souseda. Až ho to jednou přestalo bavit. Tak šel k jeho dveřím, počkal si na tmu na chodbě, tu mu zařídil kamarád u rozvaděče. Zazvonil a jednu mu ze tmy pořádnou plácnul. Zabouchnul za ním dveře. A klidně odešel. No a od té doby byl klid. Ono to dnes asi jinak nejde, než si začít dělat pořádek sami, když policie je na baterky a nic nemůže.

cincila

Máme souseda,který se rozhodl,že v rámci úspor si vyrobí obývací stěnu sám,doma v panel.bytě...Každé ráno od 6.00 řezání,bouchání,vrtání...Prostě síla...Na domluvy nereaguje a dělá potom ještě hůř...Dnes zase začal hned v 6.00...Teď v 10.00 nějak ztichnul,řekla bych,že z té únavy usnul...Normálně taková nejsem,ale pustila jsem na plné pecky radio a repráky opřela o zeď k jeho bytu...Nenechám ho přes den usnout...A právě jsem si přečetla tvou radu...Paráda,možná zabere

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]