Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymalování umakartové stěny

Od: elduderino* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

Pomáhám u jedné rekonstrukce a řešíme tam problém jak dovílit toho, aby umakartová stěna (hnusně hnědá :) ) vypadala jako ostatní stěny v chodbě, které jsou bíle vymalované.

Nemáte s tím někdo zkušenost, čím by se to mohlo vymalovat. Hledám nejjednodušší možnost. Určitě už s tím máte někdo zkušenost, protože vy víte vždy vše:).

Díky za Vaše nápady a mějte se fajn.

Lukas

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Odmastit a vymalovat fasádovkou. Já to u sebe ještě nedodělal, ale už jsem to tak viděl- dělal známej a mam koupenou barvu

hm,to neni špatnej napad.

iva22*
hodnocení

1x

My jsme polepili jádro stejným PVC,jako máme na podlze a vypadá to ůžasně.Výhoda je,že se to prostě utře vlhkým hadrem a je to jak nové.

hodnocení

0x

natřít barvou, kterou Vám jistě rádi vyberou/doporučí v prodejně barev, Lépe kvůli nerovnostem - zakrýt obkladovým mdf panelem zakoupeným v hobby marketu v bílé barvě. nebo bílou tapetu

patronka*
hodnocení

0x

Dobrý den, umakart je dost hladký, obávala bych se, že barva nebude dost otěruvzdorná. Já bych použila samolepicí tapetu v hodně světlé barvě. Mám tak polepeny výplně na skříni a část stěny v předsíni, vypadá to moc dobře a hlavně nehrozí poškození. Samá bíla se mi zdá být fádní, jemný vzorek na tapetě může místnost oživit. Patronka

doplněno 28.06.11 19:16:

1jara, neopisovat!

cacab*
hodnocení

0x

dkysi jsem to dělal u tchýně v paneláku. Umyla to jarovou vodou a natřel jsem bílou základovkou Balakryl. do umakartu se zažral a na to světlá žlutá a v pohodě.Dřív, tak 10let spátky ta piksla stála necelou stovku a vypotřeboval jsem tak půlku.

hodnocení

0x

Před časem jsem to taky řešil a vymaloval jsem to Balakrylem za pomocí molitanového válečku. Tři nátěry a stačilo. Než jsem se odstěhoval, tak to bylo natřeno cca 6 let a drželo to v pohodě.

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, nalepte na to samolepicí umyvatelnou fólii, jsou různé barvy. Nepatlejte se barvama, a ten vzhled nikdy nebude jako toto dole.

Samolepicí fólie /...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Dělal jsem asi před 10 lety. Umakart stačilo otřít, pak jsem ho jenom lehce přejel jemným šmirglem a 2x natřel. Už nevím čím, doporučili mi to tenkrát v OBI. Stačilo 2x natřít a stěna má struktůru jako klasická zeď a napohled nikdo nepozná, že je to umakart.

hodnocení

0x

doporučuji zakoupit (nebo sehnat vzorek) 1 kg fasádní barvy a udělejte si zkoučku. Marně Vás budu přesvědčovat, jak fasádní barva drží i tam co nechcete.

Pokud jste v okolí Pardubic, vzorek dodám zdarma.

hodnocení

0x

odmastit,zdrsnit smirkem,natřít primalexem plastik.pak uprava strukturovym válečkem a je to.vypadá to skvěle

elduderino*
hodnocení

Tak nakonec se rozhodli pro toto a prý to po dvou nátěrech vypadá dobře. vseprohobby.cz/...

Zkusím to vyfotit a hodit sem fotky :) .

Díky Vám všem za názory

Lukáš

jo je to něco podobného jak jsem ti doporučoval já

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]