Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonářský písek na maltu

Od: satarajiri odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, objednal jsem písek pro betonování a hodně mi ho ještě zbylo. Teď potřebuji na dvorku omítnout starý cihlový přístřešek a nevím, jestli mohu na maltu použít betonářský písek, který mi zbyl. Mám ho tu cca kubík, tak nechci zbytečne objednáávat malťák. Mohu ho použít?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

0x

Říční písek do malty použít můžete, ale kopaný do betonu ne. Přidala bych trochu víc vápna. Patronka

doplněno 26.06.11 21:47:

Milane, dal byste kopaný i do konstrukčního betonu? Ve škole na to kladli velký důraz, doma bych ho možná do podkladního betonu dala, ale profesionální to není. Naštěstí tu jde ale o ten druhý případ, kde se shodujeme. Patronka *slunce*

hodnocení

0x

ujišťuji Vás, že jsem používal kopaný do betonu,. říční do omítky...

Obojí drží a je to OK.

Není to jen o písku, klidně betoňákem nahazujte, nic se nestane...

kjanik112*
hodnocení

0x

Souhlas s kolegou cukrarem,obojí je možné. Pokud by byl písek zvláště ostrý-a při omítání by to hodně padalo na zem, stačí přidat jednu nebo dvě lopaty fajnové ( jemné), na kolečko.

imis*
hodnocení

0x

Dobrý den,

je jedno jaký písek použijete. Důležitá je frakce kameniva, dle tlouštky omítky.

Rozdíl v použití písku je důležitý v pevnosti betonu, ne u omítky. Proto se do betonu používá říčni písek, protože má větší pevnost než drcený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]