Nejste přihlášen/a.
Zdědili jsme starý rodinný dům z kotovic, stavba je asi z roku 1890. Částečná rekonstrukce, ale jen podkroví/ v roce 2002. Vůbec nevím, kde začít? Nejvíc mě trápí vlhké zdivo, pak samozřejmě dispozice místností apod. Nevím, jakou firmu vlastně oslovit, potřebuji i návrh celé rekonstrukce, aby nebyla zničující pro celou rodinu. Díky za rady.
Dobrý den, pokud máte ten dům na bydlení, tak začněte žádostí o demoliční výměr, zbouráním celé chalupy a nechte si zpracovat nový projekt. Možná část materiálu budete moct využít, ale rekonstruovat dům z kotovic je snad nejdražší možnost k získání nového bydlení. Vím co píšu, my jsme rekonstruovali dům k rekreaci ze smíšeného zdiva, času na to bylo dost a stejně to nikdy nebude tak kvalitní a suché jako nová stavba. Takže doporučuji oslovit nejdřív stavební úřad a rozumného projektanta. Patronka
Nejlevněji vás vyjde ho opravdu zbourat, vím o čem mluvím, rekonstruoval jsem dům z roku 1940, vypadal zachovale a celkem suchý, ale postupně se objevovali menší či větší problémy po oklepání omítek, rozkrytí stropu atd, atd. Rekonstruoval jsem ho 4 roky + dalších 5 let dodělávky +dvůr, dílna, zahrada. Kdybych věděl co mě čeká a kolik to bude stát tak jsem ho zboural a stavěl znovu. Pokud dům nemá izolaci proti zemní vlhkosti(je mokrý), nevyhovuje vám dispozice, nemá věnce atd. není se o čem bavit-zbourat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.