Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opěrná zeď armatura

Od: zepe* odpovědí: 8 změna:

zdravím budu stavet opernou zed o výšce 125CM základ bude 40 široký a 80 hluboký jakou sílu armatury mám zapíchat do betonu jak bude trcet ze základu? vodorovnou armatury tam asi nedam když jsou to kb bloky. nejaké rady

děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Svislá výztuž žebírková V 10 *palec*

hodnocení

0x

Já dával roxor 12mm. Jestli je to opěrná zeď, určitě bych dával i vodorovně. Bude větší pevnost a cena nebude o tolik vyšší.

zepe*
hodnocení

jj to vypadá lepe ale vodorovnou nedam kdyz jsou to KB bloky bych musel v kazdem bloku rezat drazky a to vidim blede

petass*

Děláme taky opěrku, z betonových bloků, které jsou i se zářezem na armaturu. Jsou od CS betonu.

Tak zkuste přiznat spáru 12mm a do té vložíte roxory. Já vodorovně dával 2x 10mm kulatinu vedle sebe, máznul zdící maltu a usadil blok. Železo tam je, pevnost to taky má větší, jen budete muset spárovat. A z vnitřní strany určitě hydroizolaci. Já natíral tekutou lepenkou a pak dával ještě asfaltovou folii.

zepe*
hodnocení

problem je že soused ma plot na sucho takze bez spár a chce aby to vypadalo stajne

Co chce soused vám může být vcelku jedno *cteni*

hodnocení

0x

Na výšku 1,25m stačí V 10 ,ale klidně dejte i tu V 12 však toho nebudete dělat 2km :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]