Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nahodit omítku na strop?

Od: liborolnik odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

byldím v panelovém domě a asi před 5ti lety jsme škrábali ze stropu starou barvu, vzali jsme to trochu i s omítkou a vymalovali. Jelikož to bylo nerovnoměrně zeškrábané tak strop vypadá škaredě. Myslíte, že nyní když si chci vymalovat strop tak se dá nahodit svépomoci?

Jak na to? Co všechno budu potřebovat popř. nějaký postup by mi někdo mohl napsat?

Děkuji Libor

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

4x

nenahazovat, moc pracné. stačí použít nějakou tenkostěnou stěrku. na netu jich najdete dost

liborolnik
hodnocení

Dobře tak stěrku si koupím a jakou mám koupit omítku? Nikdy jsem to nedělal, jak na to? Díky

hodnocení

3x

Jak psal olaf zakoupit stěrku třeba Devoskit je to stěrka na sádrové bázi a již pastovité konzistence připravená k přímé aplikaci , nanáší se nerezovým hladítkem vstvu co nejmenší aby zarovnala nerovnosti po zaschnutí první vrstvy se nanáší finální vrstva tou stejnou hmotou .Vrstva je je 1-2mm prostě to ucítíte na ruce jak když mažete máslo . Po zaschnutí se tato stěrka brousí dopuručují brusnou mřížkou ,ale já zjistil že ta zanechává mírné rýhy a tak jsem brousil jemnou brusnou houbičkou výsledek je skvělý je to jako by byl na stěnách a stropě sadrokarton *palec*

liborolnik
hodnocení

Dobře teda, líbí se mi hodně drhnutá omítka. Ta se nanáší jak? Zvládnu to i já jako laik který to nikdy nedělal?

Díky

pt®
hodnocení

0x

"loborolnik", na strop žádnou stěrku. Znovu oškrábat, koupit štuk a do hladka oštukovat a pak vymalovat. Pokud budou ve stropě velké díry, tak vyspravit maltou, jinak štuk bude stačit. - stařenka

máme na chalupě stěrku na stropě cca 5 let a žádný problém.Proč nemůžer být stěrka? Dobře se nanáší,vybrousí a pak vypadá jak SDK:).Tak to by mě zajímalo v čem je problém?

pt®

A jak jste stěrku na stropš brousil? To nejde. - stařenka

jak se brousí stěrka na zdi?

Stěrka na stropě se brousí stejně jak na stěně nebo podlaze ;)

liborolnik
hodnocení

Dobře štuk si tedy koupím a čím to mám nahazovat a zahlazovat když ne stěrkou? Jakou vrstvu nanést?

Díky

olaf71*

třeba keraštuk, je namíchaný v kýblu. natáhne se kleťákem (plast nebo nerez) malá vrstvička, která zakryje nerovnost a mokrým fartáčem po zavadnutí stočit do finální podoby. Pak penetraci a malbu.

pt®

Libore, koupíte si štuk, namícháte do kyblíku, zednickou lžící dáte na hladítko /nebo na plastový natahovák/ a natáhujetete na strop do rovna. Až po zaschnutí použijete na kropení štětku s vodou a filcem zahladíte do hladka, pak můžete vymalovat. - stařenka

hladítka: -

dobra-koupe.cz/...

filc: -

vase-stavba.cz/...

Rád bych vás viděl jak provádíte štuk na panelový strop s takovou lehkostí jak popisujete,jestli se na to v budoucnu někde chystáte tak dejte vědět a rádi se přijdem s chlapama pobavit *frajer*

pt®

"luiqi", nemusíte mít komplex jen z toho, že radí žena. Víte dobře, že moje rada je dobrá. - stařenka

Nemám komplex právě protože nechci urazit tak jsem to tak psal a nemáte pravdu že je to dobré řešení to mi věřte je to nejhorší řešení ze všech tahat štuk na panelový strop věřte vím co říkám jestli se vás něco dotklo tak se omlouvám ,ale stejně může být dobrý pohled když ženská štukuje strop ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]