Nejste přihlášen/a.
Nemáte někdo návod, jak vyrobit svépomocí betonové schody do patra (samonosné). Na netu jsem něco našel, ale nejsem z toho moc chytrej.
Jen jsem se v tom návodu nedočetl, že když děláme bednění pro spodní část ramene, je nutné toto bednění podepřít trámky cca po půl metru(tj, když toto bednění je velké cca 2x1m potřebujeme asi 8 vzpěr)-váha betonu něco váží a při vyzrávání betonu musíte schody každý den zalévat a desky bednění by se prohnuly. Zaléváme vodou(konev), při velkém horku i několikrát denně, ze začátku opatrně, abyste nevyplavil cement.
A dále tam není nikde zmínka o armování, já jsem dával 16 roxory cca 10cm od sebe v prvním ramenu nahoře přivařeny do traverzy podesty, dole jen volně ukončeny v prvním schodu, v druhém ramenu nahoře přivařeny do stropové traverzy a spodní konec opět do podesty. Na tyty roxory jsem příčně drátoval 12 roxory po 10 cm. takže jsem vytvořil síť.
Při výpočtu nezapomeňte na důležitou věc se kterou jsem se často setkal..Jaký druh finální úpravy schodů zvolíte. Dám příklad, v místnosti , kde začínají schody(chodba, obývací pokoj, atd)budete mít dlažbu, na podestě a na schodech dřevo masiv, nahoře v chodbě budete mít zase dlažbu, tzn. od čistého betonu dole v chodbě se zvýší výška ještě o lepidlo a dlažbu(uvažujme třeba) 12mm, nahoře v chodbě také, ale schody se budou obládat masivem tlouštky cca 4cm, podesta třeba podlahovými palubkami cca 2cm, tzn že a spodním ramenu nám vzniknou nestejně vysoké schody. Např při výšce schodu 18cm, bude mít první schod výšku 18+rozdíl v krytině na spodní chodbě a obkladem prvního schodu(4cm-12mm=2,8cm)tzn.18+ 2,8=20,8cm, další chody budou mít 18 a poslední schod na podestu bude mít 18-rozdíl v krytině posledního schodu a obkladem podesty, (4cm-2cm=2cm)tzn.18-2=16cm.
Takže podle zvolené krytiny musíte při betonování ubrat prvního schodu a posledního přidat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.