Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace stropu polystyrenovou drtí

Od: serpenton* odpovědí: 3 změna:

Chtěl bych si izolovat strop v dílně. Je to bývalá stofola jsou tam trámy 20cm vysoké. Jsou nepravidelně od sebe v rozmezí 92 - 117cm. Teď mám jen z vrchní strany položenou dřevotřískovou desku 8mm.

Nejsnažší a nejlevnější by bylo přišroubovat zespodu na trámy 8mm desku a prostor mezi trámy po celé výšce vysypat polystyrenovou drtí a z vrchu zaklopit taky dřevotřískou. To by mě pak m2 v materiálu vyšel na asi 110 Kč ( je to 56m2 celkem ).

Případně to vylwpšit aby půda byla pochozí a na trámy udělat rošt s desek silnými 22mm s mezerami asi 7cm a na ně teprve tu dřevotřísku.

Mám ale strach aby ty trámy potom nehnily?

Dávám nějaké foto pro představu jak to je teď.

Izolace stropu polystyrenovou drtí

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Myslím že není třeba se bát,totéž jsem udělal na verandě ,kde mi promrzal strop.Jen jsem měl dostatek skelné vaty do meziprostoru.Ten polystyren je určitě lepší,je tam sucho,nic se neděje.Pokud nebude dole prádelna.

serpenton*
hodnocení

Tak jsem zinovoval svou myšlenku na zateplení stropu takto:

rastr z CW profílů napříč trámů, na to ze spodu sádrokarton a na něj zesepodu nalepit polystyren 12cm. ten potom potáhnout lepidlem s perlinkou a natřít.

Co si o tom myslíte?

raz*
hodnocení

0x

Zdravim,

Vase reseni v prvnim prispevku se mi zda dobre. Jen bych zespodu na tramy dal ten sadrokarton na CW profily, pokud jsou tramy prohnute, muzete udelat dvojity rost z profilu a zavesit ho pomoci rektifikacnich zavesu. Dále by zespodu mela byt parozabrana. Pokud to zaklopite zezhora jen nejakymi prkny s mezerami mezi sebou aby to mohlo trochu vetrat tak trámy hnít nebudou(pokud tam bude ta parozabrana).

Lepit polystyren na SDK a delat pak dalsi povrchovou upravu je zbytecne slozite a urcite i drazsi. Dalsi moznosti je dat mezi tramy mineralni vatu. Prichytite ji zespodu provazkem anebo dratem a pokracujete stejnym postupem jako u drte. Ta ale asi bude trochu levnejsi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]