Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych si izolovat strop v dílně. Je to bývalá stofola jsou tam trámy 20cm vysoké. Jsou nepravidelně od sebe v rozmezí 92 - 117cm. Teď mám jen z vrchní strany položenou dřevotřískovou desku 8mm.
Nejsnažší a nejlevnější by bylo přišroubovat zespodu na trámy 8mm desku a prostor mezi trámy po celé výšce vysypat polystyrenovou drtí a z vrchu zaklopit taky dřevotřískou. To by mě pak m2 v materiálu vyšel na asi 110 Kč ( je to 56m2 celkem ).
Případně to vylwpšit aby půda byla pochozí a na trámy udělat rošt s desek silnými 22mm s mezerami asi 7cm a na ně teprve tu dřevotřísku.
Mám ale strach aby ty trámy potom nehnily?
Dávám nějaké foto pro představu jak to je teď.
Zdravim,
Vase reseni v prvnim prispevku se mi zda dobre. Jen bych zespodu na tramy dal ten sadrokarton na CW profily, pokud jsou tramy prohnute, muzete udelat dvojity rost z profilu a zavesit ho pomoci rektifikacnich zavesu. Dále by zespodu mela byt parozabrana. Pokud to zaklopite zezhora jen nejakymi prkny s mezerami mezi sebou aby to mohlo trochu vetrat tak trámy hnít nebudou(pokud tam bude ta parozabrana).
Lepit polystyren na SDK a delat pak dalsi povrchovou upravu je zbytecne slozite a urcite i drazsi. Dalsi moznosti je dat mezi tramy mineralni vatu. Prichytite ji zespodu provazkem anebo dratem a pokracujete stejnym postupem jako u drte. Ta ale asi bude trochu levnejsi...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.