Nejste přihlášen/a.
Prosím o rady jak postupovat při lepení obkladů většího formátu konkrétně ( 300x300mm) na zeď?
je u tohoto typu obkladů jiný postup při lepení, nebo naprosto stejný jakoby se lepily např. obklady ( 100x100,150x150 atd.) nebo stačí déle čekat až lepidlo začne být tuhší, a pak lepit?
přece ty větší obklady jsou o něco těžší než ty "klasiky"
jde mi jen o to aby nezklouzly ze stěny svou váhou
díky
doporučuji si dobře rozměřit spodní řadu a tu vynechat a začít od spodní druhé řady, kterou podložíte rovnou latí připevněnou ke zdi třeba zednickou skobou na tuto lat můžete založit a další řady vypodkládat klínkama. Dají se koupit profi plastové klínky nebo distanční křížky. Až zatvrdne stěna, oložíte nejspodněější řadu. Začínat na podlaze nedoporučuju, protože nikdy není jisto jak moc rovnou podlahu máte a vypodkládávat každou obkladačku zvlášt do roviny mi přapadne zhovadilé a pomalé.
tady jde pouze o dvě řady, budou to řady mezi spodní skříňkou a mezi vrchní skříňkou kuch. linky!
ale nedostal jsem odpovědi na můj dotaz zda je jiný postup při lepení "težších" obkladů než u těch "lehčích"
přece jen ten obklad nějaké to "kilo " váží
díky
Pokud budeš Kubo lepit jen mezi dřezem a kuch.linkou,Založ první řadu asi 5 cm pod pracovní deskou.Dej na zeď lať přesně do váhya na tuto lať opřeš první řadu.Nemá kam sklouznout.Další řadu pokládáš na distanční křížky a zase je bude držet spodní řada.Dvě řady budou stačit,víc jako 60 cm nebudou horní skříňky zvednuty .Horní okraj obkladů zasuneš pod skříňky.Druhý den vyspáruješ a nakonec přisuneš pracovní desku a na obklady přitlačíč těsnící lištu.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.