Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu,měly jsme hodně mokrou zeď,před rokem jsme udělaly odkop zeminy-štěrk atd.Zeď pěkně vyschla.Ale je studená protože na ní nesvítí vůbec sluníčko,soused si tam postavil pergolu,připevnil na zeď a slunce tam vůbec nejde.To by mi nevadilo ale vadí mi že na ten šterk kolem tý zdi si postavil skříň.Přímo na ten šterk a skříň je těsne u zdi/u té zdi co byla tak mokrá/Moje otazka zní,jestli múže zase ta zeď vlhnout když je takhle zastavěná skříní.Docela se bojím, bylo s tím moc práce v pokoji spí dítě a nerada bych aby tam zase mělo mokro.
"jita", záleží, kde byla příčina vlhkosti. Pokud jste odkopali od zdi zeminu a dali štěrk a stačilo to na vyschnutí zdi, pak by ta skříň nemusela vadit. Víte proč? Možná na tu stěnu pršívalo, teď je tam pergola, tak je zeď chráněna před deštěm a nestéká po zdi voda ani do štěrku. Ale pokud byla zeď mokrá odspodu, tak jedině zeď podříznout a dát izolaci. My jsme zeď podřezávali a dali izolaci, měli jsme podobný problém. Jistě ještě doplní další rádcové. - stařenka
Jito, pt zvolila správný postup, protože vložili vodorovnou izolaci.
Vy jste dali jen svislou, vodu jste pustili dolů k základům a pokud je zeď suchá, musí natáhnou tu vodu, Pokud je mokrá, nenasaje vodu ale zdi budou mokré. Pokud se Vám zdá, že zeď vyschla (nevím neviděl jsem to u Vás), ale domnívám se že jen oschla na povrchu.
Odpověď na Vaší otíázku zní, ano může být vlhká, ale nesouvisí to s (ne)umístěním skříně, jestliže je stěna "studená", klidně se uvnitř můžou dělat fleky a plíseň.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.