Nejste přihlášen/a.
Z klenby jsme odstranili tepelnou izolaci - listí,sláma,seno- nad klenbou byly trámy a pak pochůzná podlaha. Opět tam chceme vrátit trámy a podlahu,ale časem. Nyní bych ráda "zasypala" klenbu. Bylo sděleno, že nejlépe zasypat liaporem velké frakce - nejlehčí. Zafukování nepřicházá v úvahu , zatím tam nebude podlaha. nebo máte jiný nápad? Děkuji.
lze použít i drcený polystyrenový odpad.Na Šumavské chalupě jsem použil velice efektivní a ekologický způsob vyplnění klenby,prázdné skleněné lahve.Do písečného lože jsem ukládal postupně vrstvy lahví ze staré skládky.Povrch jsem zabetonoval a na části stojí kachlový sporák. a komín.Pevnost podkladu je veliká.
JABRAKA
To jsem už také slyšel, ale nikdy jsem neměl odvahu to vyzkoušet. Jak je to s akustikou? Prý takový strop nebo podlaha vyplněné láhvemi dost rezonují.
to se mi zdá jako velmi dobré. můžete mi trošku popsat způsob provádění?*Zvrchu je klenba zamazaná jakousi mazaninou s otrubami, tak na ní nasypat přímo písek - není to těžké... a narovnat lahve a po té opet zasypat atd a jak silnou vrstvu betonu...Mám nějaký divný pocit,aby to uneslo...unese? Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.