Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace nad klenbou

Od: lukasov* odpovědí: 5 změna:

Z klenby jsme odstranili tepelnou izolaci - listí,sláma,seno- nad klenbou byly trámy a pak pochůzná podlaha. Opět tam chceme vrátit trámy a podlahu,ale časem. Nyní bych ráda "zasypala" klenbu. Bylo sděleno, že nejlépe zasypat liaporem velké frakce - nejlehčí. Zafukování nepřicházá v úvahu , zatím tam nebude podlaha. nebo máte jiný nápad? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

0x

Krom liaporu je i keramzit

jabraka*
hodnocení

0x

lze použít i drcený polystyrenový odpad.Na Šumavské chalupě jsem použil velice efektivní a ekologický způsob vyplnění klenby,prázdné skleněné lahve.Do písečného lože jsem ukládal postupně vrstvy lahví ze staré skládky.Povrch jsem zabetonoval a na části stojí kachlový sporák. a komín.Pevnost podkladu je veliká.

JABRAKA

technikjirik*

To jsem už také slyšel, ale nikdy jsem neměl odvahu to vyzkoušet. Jak je to s akustikou? Prý takový strop nebo podlaha vyplněné láhvemi dost rezonují.

lukasov*
hodnocení

to se mi zdá jako velmi dobré. můžete mi trošku popsat způsob provádění?*Zvrchu je klenba zamazaná jakousi mazaninou s otrubami, tak na ní nasypat přímo písek - není to těžké... a narovnat lahve a po té opet zasypat atd a jak silnou vrstvu betonu...Mám nějaký divný pocit,aby to uneslo...unese? Děkuji.

jabraka*

Pevnost v tlaku se vyrovná nejlepšímu betonu.Rezonance nemohou vznikat,dutiny jsou nejlepší zábrana přenosu zvuku.Krome toho jsou vrstvy lahví odděleny vrstvou písku,nejlépe hlinitého.Nahoře stačí potěr,pokud tam přijde dlažba,chtělo by to i Karisíť.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]