Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skelná vata - nebezpečí?

Od: neon* odpovědí: 3 změna:

Na zahradě leží zhruba 15 let takové sandwichové panely, nějaká kombinace hliník (či zinek?) plech z venku, uvnitř je prej skelná vata a jde vidět zvenku ztrouchnivělé dřevo. Přemýšlím co s tím. Taťka říká, že dříve to měl nachystané na chatku, ale teďka tak vyhodit, ale prej cenu mají ty plechy. Takže rozebrat. Ale nevím, nakolik je pro mě tato práce nebezpečná, z hlediska té skelné vaty? Měl bych mít roušku? Nebo to zbytečně řeším? A nenašla by ta skelná vata taky nějaké uplatnění? Pokud ne, tak berou tento materiál běžně na sběrném dvoře? Děkuji moc za rady ;)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

roušku a na sběrný dvůr.

Na izolaci ne!

neon*
hodnocení

Děkuju za odpověď. Nemohl jsem se dovolat na sběrný dvůr, jestli mi skelnou vatu vezmou a jestli by jim vadila i směska vaty+dřeva+hřebíky.

Ale řeším nový problém. Vosí hnízda uvnitř těchto panelů. Jedno jsem rozcupoval dlouhou tyčí a utekl od toho, tak nevím co do rána ty vosy vymyslí. Jak je zítra řešit.

rewq

polij to benzinem a zapal. vosi hnizda, hmyz a drevo odhori, skelna vata vypadne a zbyde ti plech. jen bych to u toho hlidal, at s to nevymkne kontrole.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]