Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
rekonstruuji starou chalupu . Z chlívka je koupelna a vzhledem ke klenbě, ze které jsme otloukli omítku - nejdříve jsem doufala, že jen seškrábneme štuk a malbu, se ¨na mnoha místech odchlípla. - jsme i natáhli flexibilním lepidlem s perlinkou. Docela se zdařilo, jen hladítko zanechalo "čáry". Teď bych chtěla štukovat. Bude asi lepší dát pod štuk penetraci - Sokrata? nebo postupovat jinak?
na čerstvé lepidlo a perlinku je zbytečné dávat penetraci,škoda peněz.A ani štuk bych nedával.Pokud jsou nějaké drážky od lepidla,brusnou síťkou přebrousit a pokud někde kouká perlinka,tak ještě líznout lepidlem.Nakonec uhladit finální stěrkou.Potom už je stěna,nebo tady strop,dokonalý a bílý,stačí jen líznout Primalexem a je hotovo.A ušetří se fůru práce i peněz.
JABRAKA
...děkuji za odpovědi* je mi to blbé,ale vše si dělám sama a ačkoli mám za sebou před 20 lety stavební průmyslovku a lecos si ještě pamatuji, tak přeci jen ten grif už nemám a zase se do toho dostávám. prosím, můžete mi poradit,materiály jsou tolik nové a jednodušší...Jakou finální stěrku...a přiznám se brusná síťka...nic mi to neříká... Děkuji za bližší popis
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.