Nejste přihlášen/a.
Nemá někdo zkušenost z poslední doby z firmou ARTEXA - dřevostavby
Pojďte se nějak domluvi tohle jim nemůže jen tak projít! Vy už máte postaveno a čekáte na drobné dodělávky nebo nepostaveno?
Tak bohužel postaveno nemáme, pouze nám složili panely na pozemku a to bez krovu, který sice objednali, ale nezaplatili. Takže peníze jsou fuč a ještě si jednou zaplatíme krov u výrobce, abychom mohli něco postavil. Jinak nám zatím nevyčíslili za kolik nám oproti záloze dodali materiálu.
Dobrý den, jsme také jedni z věřitelů. Uzavřeli jsme s Artexou smlouvu na výstavbu domu na klíč a v současné době je jasné, že dům budeme muset dostavět sami. Artexa nám dluží spoustu peněz, nepočítám psychické vypětí a prodlení s termínem dokončení. Dům měl být dostavěn k 25.2.2008. Máme jen hrubou stavbu a částečně rozvody. Sháním podobně postižené, abychom zvážili společný postup vůči jednatelům firmy. Firmu pošlou do konkurzu, zbaví se tak elegantně dluhů, založí novou firmu a nachytají další nešťastníky. Nechce se mi nad tím mávnout rukou a nechat to být. Ozvěte se prosím, chcete-li se připojit. murasova@elektrotrakce.cz Případně se svěřte se svými zkušenostmi a učiněnými právními kroky. Vítáme každou informaci či pomoc. Díky.
Bouzel taky mame a dluzinam vic jak 500 000. Muzu se zeptat jak jste s nimi ukoncili spolupraci? Jestli odstoupenim od smlouvy nebo nejakym dodatkem ke smlouve (prevzeti dokoncenych praci napr. po hrube stavbe plus vycislit preplatek). My jsme chteli dodatek a stim bouzel nesouhlasili.
Nam dluzi neco pres milion / sami jsme si to vycislili vcetne penale. Nikdo se s nami uz nebavi, neberou telefony a po konci tohoto mesice uz tam ani nikdo nebude... od smlouvy jsme neodstoupili, vzhledem k tomu ze jsou v necinnosti budeme se snazit dodelat dum svemopoci a pak uplatnovat dluh vuci nim. coz nam pravdepodobne stejne nebude nic platne...
než začnete něco dělat se stavbou, nechte si předat staveniště a udělejte si fotodokumentaci...jinak z této firmy nikdo nic nedostane, mají jen dluhy a majetek žádnej a to ještě pozor na to kdo nemá zaplacenou 2 zálohu, neboť do té doby je to majetek firmy artexa a tudíž jde s ní do konkurzu!
V tomhle má pigi velkou pravdu - výrobní areál, který mají (měli) v Jablonném v Podještědí vlastní firma :
PARKERDALE a.s. | Opletalova 921/6, Praha, Nové Město, 110 00 |
Takže pokud si někdo myslí, že z nich něco dostaneme ... :P
My jsme po nich chtěli vyčíslení jimi dodaných prací oproti naší záloze a oni nám poslali vyčíslení toho,co ještě neudělali. Když jsme jim napsali, že to není vyčíslení skutečně provedených prací, které udělali, tak už se neozvali.Tak nevím jestli jsme toho chtěli po nich moc. Tak nevím jestli nás tak trochu ne?
Dodnes od nich nemáme plány na montáž, takže nám dům nikdo postavit zatím neumí, neboť nezná jak se montují kotvy, jaké spojovací prvky se používají, atd. a to vše souvisí se zpracováním cenové nabídky na výstavbu hrubé stavby. Je to k!
Můžu Vám dát kontakt na pána, co dělal hrubou stavbu nám, třeba se s ním domluvíte. Artexa mu taky dluží dost peněz. Ozvěte se mi na 603440633.
Máte někdo nějaké nové informace? V Insolvenčním rejstříku Artexa stále není, takže konkurz ještě oficiálně nevyhlásili...
No nic se neděje, škoda vyčíslená i když neodpovídá skutečnosti, konkurz měl být vyhlášen již před týdnem a nic, hlavně že předali stavbu a můžu dodělávat sám, neboť peníze z nich stejně nedostanem
Já jsem právě včera začal jejich nedodělky a reklamace odstraňovat sám (resp. mnou placená firma) ... nemá smysl čekat na zázrak
no určitě žádnej zázrak nepřijde, s penězma jsme se rozloučili a stavbu již dodělávám sám. Firmy jsem si sehnal a jde jim to hodně rychle. Za týden udělali komplet fasádu a tak. Kdybych si nechal postavit od artexa jen hrubou stavbu, tak už bych bydlel a mnohem levněji. Jen doufám, že to co postavili, tak nespadne
My taky doděláváme sami. Udělali nám blbě většinu věcí. Rigidur nám tam dali tak, že to bude praskat. Musíme to složitě předělávat. p. Nedomlel nad tím kroutil hlavou. Škoda že za ten rok co nám to stavili se nepřijel ani jednou podívat. Je to dost hrůza. Pozitivní je vidět že teď to jde konečně rychle...(bez Artexi)
kdo si to nechává dodělávat od p. Dřevikovského, tak pozor na rigidur!
Co má být s Rigidurem od pana Dřevikovského, nám bude dělat celou hrubou stavbu. Má v partě i jedno bývalého stavbyvedoucího z Artexy a vypadá zatím celkem OK. Příští týden začínají.Tak uvidíme.
rigidurove desky maji byt bud na doraz - klidne doklepnout kladivem, predtim namazat lepidlem a ono se to hezky spoji. Nebo musi byt mezery aspon 7-8 mm, a pak se tam dava nejake specialni tmelici hmota pro rigidur. Ty mezery musi byt dostatecne velike, aby se to dobre vytmelilo. Nam to zmatlali tak blbe, ze tam udelali mezery moc male a premazli to lepidlem, tak ze neni mezi temi deskami, tudiz az se dum zacne hybat, bude nam porad dokola praskat omitka a praskat obklady... takze my vymyslime jak to opravit a budeme to muset nejak profrezovat a dostat tam ten tmel... myslim, ze jsem Vam kontakt na ne dala ja. asi si to tedy budete muset ohlidat sam, protoze stavbyvedouci od Artexy pan Pokorny to nezvlad. nebo Vam muzu dat kontakt jeste na nekoho jineho. najdete si taky stranky rigipsu/rigidur, oni vam tam dobre poradi a aspon si nactete jak to ma spravne byt
hodne stesti
Dobrý den, jsme také jedni z věřitelů. Uzavřeli jsme s Artexou smlouvu na výstavbu domu na klíč a v současné době je jasné, že dům budeme muset dostavět sami. Artexa nám dluží spoustu peněz, nepočítám psychické vypětí a prodlení s termínem dokončení. Dům měl být dostavěn k 25.2.2008. Máme jen hrubou stavbu a částečně rozvody. Sháním podobně postižené, abychom zvážili společný postup vůči jednatelům firmy. Firmu pošlou do konkurzu, zbaví se tak elegantně dluhů, založí novou firmu a nachytají další nešťastníky. Nechce se mi nad tím mávnout rukou a nechat to být. Ozvěte se prosím, chcete-li se připojit. murasova@elektrotrakce.cz Případně se svěřte se svými zkušenostmi a učiněnými právními kroky. Vítáme každou informaci či pomoc. Díky.
S Artexou mám bohužel také zkušennosti. Sice jsem, na rozdíl od většiny z Vás, dostavěli, nicméně zstali nám relativně drobné vady a nedodělky. Ty už se spolu s penále vyšplhali na 300 tis Kč, takže také to není zanedbatelná částka. Během stavby jsme vystřídali tři stavby vedoucí mnho malých firem, kde jedna opravovala chyby druhé. Konečny výsledek je celke ok, ale jestli tomu tak skutečně je ukaže až čas. O záručních opravách se se mnou samozřejmě také nikdo nebaví... Zvažuji právní kroky...
nám udělali jen hrubou stavbu a je tam takovejch vad, že si nedokážu představit, jak by to dopadlo, kdyby se jim to podařilo dostavět. Záruka samozřejmě není. Jaké zvažujete právní kroky? Ono se v tomto případě nejspíš nedá nic moc dělat, natož z nich dostat nějaké peníze, maximálně jim dát pořádně na budku, aspoň pro dobrej pocit
Zdravím všechny,
nemáte někdo nějaké nové informace ohledně ARTEXY?
Konkurs se evidentně nekoná, četl jsem o údajné exekuci, ale nedaří se mi nic pořádně zjistit.
Z firmy se nedá nikdo sehnat a i kdyby, tak se asi stejně nic nedozvím.
Díky.
Tom
Nic nového se neděje, pánové jsou asi na dovolené za naše peníze a nebo rozvíjejí svoji druhou firmu do které přesunuli peníze z Artexy...jak je jednoduché v tomto státě okrást lidi že?
Myslím, že vlastním smlouvu ,která usvědčí jednatele firmy podle zákona č.140/1961 sb.trestního zákona § 250 (podvod).Nejsem na straně věřitelů kteří si objednali stavbu domu,ale patřím mezi subdodavatele...tedy mám jinou smlouvu,která dopředu počítala i s eventualitou jako je podvod.Tato firma se mě smluvně zavázala splnit své zavazky,v době kdy již jednatelům bylo známo, že závazky nebudou moci splnit.Vůbec v tomto případě nezáleží na tom ,že je Artexa společnost s ručením omezeným.Je mi jasné,že spousta věřitelů,kteří mají pohledávku u firmy Artexa o peníze přijde( měl jsem možnost nahlednout do těch jednostranných smluv)...tedy nemám návod jak své peníze dostanou věřitelé zpátky,ale nabízím možnost menší satisfakce v podobě " poslat pány za katr".
Nyní jsem ve fázi,kdy dávám dohromady podklady pro právního zástupce,který posoudí , jak reálná šance je pány na základě mé smlouvy usvědčit.Proto se předběžně obracím na všechny věřitele,zaměstnace a poškozené kteří mají podložené důkazy /informace a jsou ochotni u případného procesu svědčit a dát kdyspozici kopie listin ,které prokazují nezákonnou činost firmy.Pokud má někdo podložené odkdy se firma začala potácet ve finančních potížích budu rád když mně budete informovat.Zatím nevím jak bude tato záležitost finnačně nákladná a proto nemohu říci,jak rychlý to bude mít spád, když budu za stranu žalobce sám.Budu tedy rád, když se bude chtít někdo přidat a společně se mnou se dožadovat svých práv.
Zatím nebudu uvádět své jméno a jiné konkrétnosti z důvodu ,který je určitě každýmu jasný.Kontaktovat mě můžete na tento email,který jsem k tomuto účelu založil. krachartexy@seznam.cz
-
Dovedu si představit, že některým tato firma zavlekla do rodiny néjen finnační problémy ale i psychické.Proto by se ti kterých se to týká měli semknout co nejvíce ,a jít proti těm, kteří to způsobily...a to není nikdo z Vaší rodiny.
Všem přeji hnoho štěstí a pevné nervy.
Zoro
Dobrý den,
odpovídal jsem na Váš uvedený email, ale doposud jsem neobdržel odpověď. Naprosto s Vámi souhlasím, že jim to tak jednoduše přece nemůže projít. Měli bychom se všichni spojit a konečně něco proti nim podniknout!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.