Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výška stropu prodejny v rodinném domku

Od: delmor* odpovědí: 3 změna:

Chci realizovat prodejnu v Garáži rodinného domu. Mám zde výšku stropu 2,70m a projektant mi sdělil, že dle norem musí být 3m. Myslím, že by muselo dojít k uzavření 80% prodejen v rodinných domcích, protože v bytové výstavbě je výška 2,60 a zvedání stropů je nemožné. Má s tímto někdo zkušenost? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

karelxii*
hodnocení

0x

Zdravim,mám udelanou prodejnu v RD..(Bývalý obytny prostor) stropy jsou 2.70m a nikdy žádny problem nebyl! Ani při kolaudaci,ani nikdy jindy!Zkuste se na to ale zeptat ma místním stavebním uřadě!Já to vidím ale v pohodě!

delmor*
hodnocení

Ptal jsem se na SU.Nikdy to nijak neměřili. Kontrolují dodržení provedení dle projektu a pokud to je +/-20 cm tak to nikdo prý neřeší. 30 už prý lze poznat...ještě mi to ověří dle platných předpisů.

delmor*
hodnocení

Takže jen doplnuji seriozní odpověd:

360/2007sb. § 46
Světlá výška prostor určených pro práci
(1) Světlá výška prostoru určeného pro trvalou práci musí být při ploše
a) do 20 m2 nejméně 2,50 m,
b) do 50 m2 nejméně 2,60 m,
c) od 51 do 100 m2 nejméně 2,70 m,
d) od 101 do 2000 m2 nejméně 3,00 m,
e) více než 2000 m2 nejméně 3,25 m.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]