Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka - tablety nebo prášky?

Od: clayman® odpovědí: 10 změna:

Nechce se mi zkoušet někým určitě vyzkoušené...

je cenově (a kvalitativně) lepší používat tablety 3v1 nebo sůl, mycí prášek a leštidlo? Zatím máme tablety a sůl (sůl navíc protože máme extra tvrdou vodu). Nemáte to někdo vyzkoušeno?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kombinované tablety v co největším balení. Je to jednodušší a rychlejší. Výsledek je stejný. Čím větší balení, tím nižší cena za jedno mytí...

macka80*
Taky se přikláním spíš k tabletám,určitě to bude ošetřeno i proti tvrdé vodě
hodnocení

díky za názory, tablety mají v sobě i sůl, ale její v nich dost jen do určité tvrdosti vody, kterou překračujeme. No, nasypali jsme dnes navíc sůl a mrkneme jestli to nebude lepší - zrovna myjeme, takže uvidíme ráno :-D

Zajímalo by mě to i finančně. Myslím, že tableta sama o sobě vychází na cca 3,50,- kus... jaká je spotřeba a cena leštidla, prášku a soli netuším ;)

Doma to střídáme,ale řekl bych že vyhrává prášek, alespoň já osobně dávám jen ten :) Výhodou je že si to nadávkuješ jak chceš, jak prášek tak leštidlo...

lm®
hodnocení

0x

Já používám také obojí,cenově to bývá různé,teď zrovna jsem v akci pořídila tabl.Somat 88ka za 199kč takže mi vyšla na 1ks /2,26kč což je paráda.Značku jen Somat nebo Calgonit.Hlavně neberte takové ty levné náhražky,zničí Vám to po čase myčku.

S pozdravem. Lenka

renos*
hodnocení

0x

Používám pouze tablety a protože mám taky extrémně tvrdou vodu, přidávám sůl. Nádobí je krásně umyté a lesklé

rybiz*
hodnocení

0x

Chystám se taky na nákup myčky a hodně jsem o tom četl, asi ekonomičtější je dávkovat vše zvlášť, tableta je zase pohodlnější. Naši mají myčku a používají tablety, nádobí krásně čisté a lesklé ale nemají problém s tvrdou vodou. U nás je voda extrémě tvrdá (nikdy předtím jsem to v podobné míře nezažil) a tak také váhám co bude lepší, pokud budu používat tablety a sůl tak už se to nemůže cenově vyplatit, aplikováním zvlášť se to dá korigovat a snad i ušetřit. Jaká je u Vás spotřeba soli při extrémě tvrdé vodě?

hodnocení

to je otázka, po 7 mytích není znát úbytek. Jinak jsme teď koupili sůl v akci 1,5kg za 50,- Calgonit, takže jestli vydrží měsíc, tak to bude v pohodě :)

dusatka*
hodnocení

0x

Mně se nejvíce osvědčilo používat tablety se zesíleným mycím účinkem (ne 3 v 1) a sůl a leštidlo zvlášť. Ovšem kratší mycí programy (kdy nádobí není moc špinavé) nestačí tabletu rozpustit, pak používám gel.

none*
hodnocení

0x

Rozhodně je lepší nepoužívat tablety. Tableta se nemusí vždy správně (postupně) rozpouštět. Během delšího programu se tak klidně stává, že se leštidlo rozpustí už během mytí. Také sůl v tabletě není to pravé ořechové. Normálně myčka po domytí propláchne, tj. regeneruje iontoměnič slanou vodou a tak žádná sůl v tabletách není nutná. Pokud máte hodně tvrdou vodu, pak si zkontrolujte nastavení dávkování soli, jinak si můžete poškodit regenerační změkčovač vody (standard bývá nastavení na střední hodnotu tvrdosti vody).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]