Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám koupelnový žebřík a topnou tyč. Těleso nebude nikdy napojeno na otopnou soustavu, ale na stálo jen do el.sítě. Čím mám těleso naplnit a kolik? Slyšel jsem lecos: nemrznoucí směs, jedlý olej apod., ale co je opravdu dobré a jak dlouho to můžu bez výměny v žebříkovém radiátoru nechat? Díky za rady H.
Zespod žebříku se namontuje topná tyč,do druhé díry vypoušťák.Zvrchu odvzdušňovací automatickou nádobku.Ohledně náplně je možné dát do něj cokoli.Odrazí se to na výdrži.Nejspíš by byl nejlepší trafo olej.Není potom problém takřka s ničím,kromě tyče(životnost-neznámá).Pokud s vodou,je třeba něco proti korozi.Jedlý olej=na jídlo?Při poruše tyče vypustit náplň a zase použít,neměnit.
Díky za odpovědi. S odvzdušňovákem jsem nepočítal a s vypouštěcím ventilem už vůbec ne..sakra .-) Místo vypoušťecího ventilu může zůstat jen šroub ne?! Povoliím šroub a vyteče náplň do kýble..nebo se pletu? Ale kolik té nálně? Až nahoru či polovinu? H.
Naplnit zcela,vypoušťáky se dělají i hezké,jen šroub lze použít ale není to ono.Potom,ono pod žebř jentak něco nevleze,zkrz výšku.
Des: pod žebř vleze i kbelík! Umístění bývá volitelné ale doporučuji takovou výšku, aby se zavěšený ručník neválel po zemi. Bývá to okolo 50cm od podlahy k první šprušli...
Pak není třeba hyzdit žebř ještě výpušťákem...
Určitě bych volil nemrznoucí směs-měli jsme jednou topný radiátor s olejem a radiátor prasknul.Nepřeji nikomu vidět tu spoušť.
Možná by stačila i voda,komu v koupelně mrzne?snad někde na chalupě.
JABRAKA
Já to párkrát udělal že jsem zespodu na jednu stranu našrouboval topnou tyč na druhou zátku,pak jsem ho horem celý naplnil vodou s přípsadou TOPEKO, pak jsem dal nahoře na jednu stranu zátku a na druhou odvzdušnovák kterej sem nechal povolenej a pak jsem zapnul topnou tyč.Ohřevem se zvětšil objem vody a ta přetekla tim otevřenym odvzdušnovákem a když byl žebřík dost nahřátý tak jsem odvzdušnovák zavřel.Při vychladnutí v žebříku vznikne podtlak a při ohřevu se srovná nebo není nebezpečný. Funguje to již léta a v pohodě.
Jabrako, ono v koupelně velmi pravděpodobně nemrzne, ale ta nemrznoucí směs má mj. i antikorozní účinky, pro které se používá. Osobně mám v žebříku teplonosný olej - mj. kvůli tomu, že se prakticky neodpařuje a topení nemůže korodovat - olej se běžně používá v chlazení transformátorů a také ve vytápěcích soustavách dýhovacích lisů. Nějak ale nechápu, proč by to mělo prasknout. Jedlý olej ale ani omylem - ten po čase žlukne a to je pak smrad!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.