Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co jsou provozní náklady?

Od: terezaspk* odpovědí: 7 změna:

Dopředu děkuju tomu, kdo mi definuje, co vše znamená formulka "provozní náklady" v nájemní smlouvě, tzn. jaké náklady pokrývá. Díky :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

2x

Elektrika,voda-teplá,studená,plyn,otop.Údržba.

terezaspk*
hodnocení

Díky, tzn že je nesmysl, že majitelka bytu si účtuje na provozní náklady 413,- měsíčně, přičemž elektriku a plyn mám sjednáno sama na sebe, a voda studená, teplá, ohřev, teplo... jsou vyúčtovány zvlášť. Prostě mě zajímá, co si do toho asi tak může zahrnout...

palenka*

svoji výplatu?

des*

Nejlepší je konfrontace-z očí do očí,zaco je to.Třeba že upustí dobrou radu,teď se platí za všechno.NEBÁT se zeptat.

terezaspk*
hodnocení

Nebojím se :) Jen od půlky května řeším příšerný nesmysly ohledně vyúčtování vody. Nejdřív mi paní naúčtovala 13000 nedoplatky, pak se po konfrontaci a mé kalkulaci 3 týdny neozvala, najednou jsou nedoplatky 6000 přičemž mně pořád vychází, žemi mí ještě 7000,- vracet... jsem z toho jelen a zjišťuju všechno možný :)

Terezo, měl jsem podobné problémy s domací a zúčtováním vody. Učovala třeba kubík vody za 200Kč, srážkovou vodu...

dopadlo to tak, že jí dělám vyúčtování vody sám za celý domek, a všichni jsou spokojeni.

Provozní nákldy jsou všechno co souvisí s provozem, ale bávám se, že Vám účtuje něco ne nesůže a schová to do takové částky. Třeby pojištění baráku... nemůže rozpočítat na nájemníky a zkoušela to.

hodnocení

0x

Tady vám nikdo přesnou definici provozních nákladů nenabídne. S tím se musíte obrátit na majitelku bytu; obsah tohoto pojmu by měl být specifikován v nájemní smlouvě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]