Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
při rekonstrukci kuchyně mi zazdil zedník spiškové okno ytongem, do dvou řad jednu dal zároveň s vnitřní stěnou a zajemnil a z venku nechal řadu 10 cm od kraje špalety, že tam se hodí polyš a přetáhné brizolitem. Samozřejmě se na to už zapomnělo a teď řeším, protože nemám koho kdo by mi to zazdil, jestli tam stačí dát jen ten polyš na pěnu a po okolí zastříkat pěnou ať je to zároveň a nechat tak a na jaře to zatáhnout perlinkou a brizolitem, nebo ten polystyren aspoň teď zatahnout aspoň lepidlem. Tak co radíte. Jde mi i o to, že to okno je ve druhém patře a lozit po žebříku s kyblama apod. se mi na dvakrát nechce a navíc, když jsem v životě brizolit nemíchal netahal nic je pro mě trošku problém. Díky za radu
Do jara tam jen nalep polystyren (kvůli zateplení) na nízkoexpanzní pěnu, tou i zatmel případné skuliny. Vrstvu pěny ke srovnání s okolní omítkou tam ´nepatlej´. Pokud jako vrchní vrstvu chceš opravdu brizolit, nech rozdíl aspoň 3 cm (takže to těch 10 cm max. 70 mm polyše)...
doplněno 03.12.12 12:52: Jo jo, Hexi, tak nějak...
BTW - kvůli omítce o ploše ´spížního´ okénka nebude ani firma stavět lešení - to udělá zedník taky ze žebříku, ale až na jaře - teď už je na vyschnutí a vyzrání brizolitu zima...
Typický problém který bych neřešil sám, ale sjednal si na něj řemeslníka. Sám bych to udělal za 5x delší dobu s 5x horší kvalitou, a vzhledem k nepatrnému rozsahu by ani ta cena za práci nemusela být nijak dramatická (materiál máš nebo bys koupil stejně).
Tak vylézt na žebřík odměřit okno, slézt, nařezat polyš, vylést zpět stříknout pěnu dát polyš - nebudu volat řemeslníka, toho si nechám až na ten brizolit. Šlo mi jen o to, jestli nevadí, že tam bude jen ten holý polystyren. A nemám ani těď nikoho, kdo by mi to zadělal, naše stavařské velkofirmy tu přece nebudou vozit lešení, když mají rozdělané fasády, aby si tu vydělali drobné
Tak když už budeš stejně mít řemeslníka na břizolit, tak už to může udělat rovnou všecko. A nemusí to být velkofirma - prakticky každý zedník je OSVČ a může ti to udělat sám na svý triko. A proč by to mělo být na lešení, když sám píšeš, že ti stačí žebřík?
Tak tak a odkud jsi?5e bych Ti (Vám to za So sfoukl i slepidlem a perlinkou?Nevím jak bude držet brizolit na lepidle asi to bude chtít zaperlinkovat a na to ještě jednu vrstvu lepidla ale natáhnout zubákem a druhý den teprve jádro a pak brizolit.Brizolit namíchat je jednoduché-dnes se prodává suchá směs ve 40?kg pytlech (stejně jako v minulosti ) a v přírodní barvě (tj taková šedá,šedomodrá barva).
Jinak mráz omítce až tak nevadí,spíše v létě nadměrné horko!
doplněno 03.12.12 19:25:To Jabraka-na co dvě lepidla?Naopak na pěnu je to rychlejší než na lepidlo-pěna i v dnešní teplotě vytuhne (letní dle tl cca od 2hod,zimní rychleji!)(po ránu nanesu housenku na desku polystyrenu,"připlácnu" ji na zeď a v poledne můžu udělat stěrku ,protože pěna je vytuhlá,samozřejmě i případných spárách!)kdežto lepidlo bude skoro určitě ještě druhý den živé!
Uřízni desku polystyrenu o 2 cm menší.Nalep ho normálně flexilepidlem,protože ho budeš hned používat i na povrch s perlinkou.Pěna je výborná,ale pak musíš mít připraveny dvě lepidla.Mezeru kolem zastříkni montážní pěnou.Pak naneseš flexilepidlu na polystyren a špachtí vtlačíš do něj perlinku.Okolo otvoru odsekni 2 cm omítku,perlinku přetáhneš přes mezeru.Nakonec hladítkem natáhneš na perlinku 0,5 cm lepidla.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.