Nejste přihlášen/a.
Nechali jsme si na zahradu umístit mobilní dům pro rekreační účely. Stavbu je třeba jen oznámit stavebnímu úřadu. Ten ovšem požaduje předložit rozbor vody a povolení úřadu civilního letectva. Domnívám se, že toto je třeba pouze u stavby pro trvalé bydlení. Poraďte. Děkuji.
Mobilní domy se staly oblíbenými i v oblasti rekreačních nemovitostí. Výhodou mobilního domu je časově nenáročná výstavba která obnáší v podstatě pouze umístění mobilního domu na předem připravenou zpevněnou plochu. Výhodou takového domu pak je to, že k umístění takovéto stavby například na zahradu, neobnáší náročné vyřizování stavebního povolení jako bychom potřebovali u klasické rekreační chaty. Tuto výhodu pak využívají nejen jednotlivý zahrádkáři a chataři, ale i rekreační komplexy které oceňují rychlé vybudování rekreačních zařízení a možnot změny dispozic takovéto chatové základny či kempu. Mobilní domy určené k rekreačním účelům jsou stále oblíbenějšími a dá se očekávat další rozmach tohoto typu využití mobilních domů k rekreaci. Výrobci již dnes nabízí přímo typizované mobilní stavby určené a vybavené přímo k rekreačním účelům.
Jak jste přišli na to,někam to hlásit?Podle mne ,netřeba se s někým otom bavit.
doplněno 21.06.11 23:58:Dobrý den, předpokládala bych nutnost splnění některých požadavků, pokud mobilní dům nemá sloužit k vlastním rekreačním účelům, ale k pronájmu, tedy k provozování živnosti. Tam by to pak ovšem měl být požadavek hygienika a ne stavebního úřadu. Jinak mobilní dům nemusí mít přívod vody právě z důvodu mobilnosti a civilní letectvo se mi zdá jako vtip. Naopak u stavby pevně spojené se zemí - tedy nemovitosti, je potřeba doložit spoustu nejrůznějších povolení a souhlasů i když některé z nich jsou v dané lokalitě naprosto nepochopitelné. Pokud již v jednání se stavebním úřadem jste, požádejte o zdůvodnění jejich žádosti, podložené stavebním zákonem. Jinak jim nic hlásit nemusíte. Patronka
vzhledem k tomu, že je dům předpokládám možné přemísťovat, nejadná se o klasický dům pevně spojený základem se zemí a stavební úřad Vám do toho podle mého názoru nemá co mluvit. = tato záležotost by neměla být v jeho kompetenci. Taky když na zahradě postavím stan tak se nebudu stavebního úřadu ptát jestli to mohu udělat nebo ne.
dobry den podle meho nazoru mobilni dum neni neco jako karavan nema to podvozek prave delaji se na to i zaklady jakou jsou jen patky polozene na zemi podel me kdyz to bude do 25,9 metru ctverecnich tak je to na ohlaseni pokud je to nad 26 metru ctverecnich muste mit stavebni povoleni je to to same jako kdyz mate pergolu, a nebo pristresek
Mobil houm,je vlastně veliký karavan a tak se taky provozuje.Má podvozek a přetahuje se tahačem,nebo na podvalníku.Máš špatné dojmy.Ikdyž se zaparkuje,je to stále pojízdný bydlík.
des jak si muzete byt jista ze ma kazdy podvozek kdyz to neni pravda kdyz dva stehovali do vedlejsi vesnice tak nemel ani jeden podvozek a davali to na betonove patky zadnej podvozek to nemelo a jestli stavba ma nebo nema zaklady je uplne jedno pokud je to na bydleni zakon hovori jasne dneska to neni jestli je to na pevno nebo to jde rozebrat je to do 26 metru ctverecnich na ohlasku nad 26 stavebni povoleni a to me neucte kdyz v tom delam jako stavar
doplněno 22.06.11 19:59:kdyz to ma podvozek coz jsem taky videl ta furt to musite na neco dat jedine by musela byt klička zeto nechate jen na kolech a budete mit mozna klid mobilheimcentrum.cz/...
Já bych to zase tak jednoduše neviděla. Je fakt, že stavební povolení mít nemusí - pokud chce základovou desku, tak jen oznámení. Pod patky (stojny) mobilheimu ale stačí jen zpevněná plocha třeba jen cihlama nebo betonovou dlaždicí. Mobilheimy jsou na sezónní i celoroční bydlení a aby je bylo možné obývat (třeba jen k rekreaci), mají výstupy pro přívod vody, odpady, elektřiny a případně i plynu. K tomu, aby toto všechno mohlo být připojeno, musí být projednáno a schváleno příslušnými orgány. Moje sestra si sezónní mobilheim pořídila před dvěma lety (bez používání plynu) a musela mít vyjáddření i od Telecomu, plynáren, VaKu, silničářů a já nevím od koho ještě i s plánky, kudy bude toto všechno vedeno a že nebudou prováděny zásahy do jejich sítí. A to všechno stavební úřad vyžadoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.