Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chystám se malovat kuchyň v bytě, ale nevím, zda je na zdi vápno či něco jiného (nějaký Primalex například). Podle čeho to poznám? Dle toho, co jsem tu četl, jsem pochopil, že pokud tu mám něco jiného než vápno, tak bych ho na to neměl dávat.
Neviem iste ,ale pokial mas malovane vapnom,tak by to malo na oter ist dolu.Otri stenu rukov ,alebo nejakov latkov,ak ti ostane biele na ruke,alebo latke,tak to bude pravdepodobne vapno.
Neodírá se, čili to snad vápno není. Asi tedy nic moc už zjišťovat nemusím a dám tam Primalex Plus, který tu někdo na kuchyň doporučoval.
Milane,jsou lidé,kteří při natírání stěny vápnem použili rozmíchaný vápenný hydrát.Je to v podstatě jiný typ vápna,určený do malty.Abychom uspěli na novou omítku natíráme hašeným vápnem v suspenzi.Prodává se hotové s názvem Čerťák.
Tento nátěr,je nesmytelný a také zvaný kamenný.Rozhodně nejde se zdi setřít.Ale důležité je,aby zeď byla po umytí a seškrabání přebytku maleb a opravě odloupnutých vrstev(používám finální stěrku)byla stěna hladká a suchá.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.