Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zařazení platby do SIPO

Od: lubombar® odpovědí: 13 změna:

ČEZ změnil roční zálohové platby na proud na měsíční a současně od 1.7.2011 zrušil zasílání složenek.
Mám SIPO a chtěl bych tyto měsíční zálohy zařadit do SIPO.
Může někdo poradit jak na to a kde začít? Snad to někdo má zrovna za sebou -ušetří tak můj čas a pracné zjišťování jak to udělat.
Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

3x

Celkem jednoduché ceskaposta.cz/...

neposeda*
hodnocení

2x

Zdravím, v tom případě bude nutné se obrátit na ČEZ a sdělit jim Vaše číslo SIPA a od dalšího měsíce by platba měla být v SIPU.

hodnocení

0x

Lubo, stačí jednoduchý a správná rada od kolegů?

jabraka*
hodnocení

0x

Ovšem na poště je potřeba vyplnit formulář na trvalý platební příkaz SIPO.U okýnka ti poradí.

JABRAKA

Jardo, asi se mýlíš, poku již SIPO má, nemusí vůbec na poštu. Já nikam nešel, jen jsem oznámil plynárnám, elektrárnám, pojištovnám, novinám atd, že moje SIPO je č:

a od 1.1.2012 budou probíhat platby přes uvedené sipo.

alespoň jsem nemusel platit bance za řádky ve výpisu...

jabraka*

Pokud mám SIPO,mohu trvalé platby přidat.Firma,které mám platit,si z mého konta stahuje potřebné poplatky automaticky každý měsíc.Pokud dojde ke změně,je nutný nový příkaz.Když tedy platím na př ČEZU a budu platit EONu,zruším platební příkaz pro ČEZ a vyplním nový na číslo konta EONu.

JB

Jasně Jardo, máš pravdu, ale na poštu NEMUSÍŠ!

plastelina*

AHOJ :) Může mi prosim nekdo vysvetlit co je tak ohromné a výhodné na SIPU že se to tak využívá? Já platím dlouhé léta poplatky trvalým příkazem, příp. inkasem. A když vidím jak sousedce chodí do postovní schránky každý mesic lísteček SIPO, kde si mužu volne přečíst co a kolik platí,,,( jj nemelo by se to, ale nikde na listecku neni napsane ze se to cist nesmi!... no proste nechapu vyhody SIPA a verim ze tato služba ma svoje opodstatneni a vyznam jen jsem furt nepochopila jaký. A to jsem si dala namahu a vygooglovala si to a krom zjisteni ze za sipo se navic platí a tedy i to ze vsichni sousede maji prehled co a kolik mesicne platim. jsem nic rozumne nenasla. *cteni*

neposeda*
Ahoj, na SIPU je fajn to, že si soustředím různé platby (od toho zkratka soustředěné inkaso plateb obyvatelstva) a buď za (tuším) 12 kaček na poště SIPO zaplatím a pošta tyto platby rozešle organizacím. Poplatky za trvalé příkazy a inkasa z účtu si moc nevybavuju, ale tuším, že přes elektronické bankovnictví je trvalák za kačku a inkaso 8 kaček. Takže buď máte tak málo plateb, že se Vám to vyplatí a nebo máte více plateb a platíte na poplatcích více než je nutné. Ještě jsem zapomněl - SIPO hrazené z účtu, jestli si to dobře pamatuju je zdarma, tedy bez poplatku. A že by si všichni sousedé tahali ze schránek moje SIPO a četli si, co a kolik platím - takovou situaci jsem ještě neslyšel. Mj. - jak hradíte rozhlas a televizi?
plastelina*

Vseeeecko trvalym prikazem, nebo inkasem i poplatek za tv a rozhlas. *tuc*,,, ale je velice pravdepodobne ze az si k tomu sednu a srovnam poplatky TP versus SIPO tak zjistim ze mesice prodelavam majlanx.. .*zed* nuž neznalost neomlouvá.. BTW dekuji za odpoved:)

Máme společný odpadák na postu, postacka hází vše do jedneho koše my si to pak tridime, nelibi se mi to ale delat caviky kvuli tomu nebudu, funguje to tu tak už od nepameti, slozenky,, posta s prouzkem... co neni odeslano doporucene na listecek, vse je klasicky v postovnem kosi u vchodu :D takže vse co se tyce postovnich zasilek je u nas verejnym tajemstvim..

neposeda*

Hm, tak to zvláštní, o poště něco vím - každý kdo chce, aby mu pošta doručovala, je povinen mít poštovní schránku (výjimky jsou např. samoty) a naopak pošta by neměla doručovat cokoliv, pokud dotyčný nemá schránku (správně označenou).

Netuším, jestli bydlíte v paneláku, ale samozřejmostí jsou schránky. Čistě teoreticky by pro Vás mělo stačit umístit označenou poštovní schránku tak, aby se k ní doručovatelka dostala a v tuto chvíli je pro poštu v podstatě povinnost do takto označené schránky doručovat.

Ještě k tomu SIPU - mám v něm rozhlas, televizi, plyn, elektřinu, UPC, několik pojištění - přes trvaláky cca 10 kč, přes SIPO hrazeným přes účet tohle všechno 8 Kč (tedy ne zdarma, jak jsem uvedl výše). Takhle to vypadá jako rozdíl nula nula nic, jenže v momentě, kdy se změní zálohy nebo výše pojištění, tak každá změna nebo zrušení trvaláku stojí 8 Kč - což v případě změn už narůstá (poplatky, o kterých hovořím, jsou u Poštovní spořitelny). Kdežto změny záloh, které jsou na SIPU - organizace prostě změní výši zálohy (s Vaším svolením) a toto se promítne do SIPA - za následek to má, že se změní částka celého SIPA, ale je to pořád za stejný poplatek.

Měl jsem sporožiro u české, z ní jsem platit trvalé příkazy. Když ale zpoplatnili za řádek, za odeslání atd, předal jsem všechny možné přkazy přes SIPO a jediné co jsem platil byl jeden řádek za SIPO. Takže jsem dost ušetřil. Bohužel (bohudík) mám hodně pohybů na účtu, (na 5 stránek) platil jsem nekřesťanské poplatky. Proto jsem přešel k jiné bance (mBanka)a neplatím žádné poplatky..

Klidně vysvětlím dopodrobna.

ICQ 55180641

hodnocení

Nejdříve jsem tomu nevěřil ale opravdu se nemusí na poštu, jak jsem si ověřil na poště (úřednice byla tak ochotná, že zvedla telefon a chtěla oznámit spojovací číslo na ČEZ ale nedovolala se) to jsem čuměl. Provedl jsem to pak doma ve virtuální kanceláři ČEZu. Ani do banky se nemusí nic oznamovat, pouze zkotrolovat limit platby.
Teď čekám na příští rozpis SIPO jestli to tam bude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]