Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Vybetonovali jsme podlahu, jako podlahovou krytinu bychom rádi položili lino. Beton je ale hrubý, v jednom místě je hrb (cca 90cm x 30 cm x cca 0,8cm). Prosím dá se nějak ten hrb obrousit? A jakým zprůsobem beton uhladit aby se do lina neprošlapávali hrbolky a kamínky? Beton je starý 2 týdny, po jaké době lze přikrýt linem?
Díky za odpovědi
pepa
Dobrý den,já bych se chtěla zeptat mám v pokoji v patře starou dřevěnou podlahu a nevím co s ní myslíte že by na ni stačilo nalítu tuhle samonivelačí hmotu a potom položit lino?Děkuji za odpověd.
no tak samonivelační stěrka na dřevěnou podlahu by asi úplně nefungovala.
V první řadě je potřeba si říct, v jakém stavu podlaha je. Dřevo je krásné a možná by mu prospělo spíš trochu obnovit, než překrýt linem. Ale pokud jste fanda chemie, tak na podlahu se dá dát nějaká podkladová folie (je jich spousta druhů a tlouštěk) a na to se dá položit lino (teda pokud není podlaha nějak extrémě hrbolatá. Stejně tak se dá použít koberec.
Já bych ale jako první možnost volil zachování dřeva, pokud je jenom trochu v použitelné kondici.
podlaha je celkem zachovalá i já jsem zastáncem dřeva zachránila jsem si i trámy na stropě,ale jsem zoufalá z té podlahy nevím co s ní je mi líto ji zakrýt,ale nevíze jak a čím by se dala podomácku vybrousit,nebo nějak zrenovovat? podlaha je suchá,ničím nenatřená je jen sašlá špínou.Díky
Kvůli jednomu hrbolu měnit výšku podlahy (přidávat) v celé místnosti / bytě?
doplněno 21.06.11 13:34:Broušení nebo frézování je možné: např. betonserver.cz/...
Neměla by náhodou na tento beton, který by se dal nazvat podkladním přijít ještě hydroizolace a tepelná izolace a následně ještě finální betonová vrstva?
Nějak se mi to nezdá. Pokud to mělo být jako finál, tak za 1. by to chtělo jemnější beton (asi 0-2mm nebo 0-4mm) a za 2. by to chtělo si s tím dát trošku více práce, protože se to pak špatně a draho opravuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.