Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, mám u ČEZu sazbu Tepelné čerpadlo ( tedy podobná přímotopné sazbě )..mám ale varnou plynovou desku s propanbutanovou lahví..Zvažuji nyní koupi sklokeramické varné desky místo plynové, ale nevím zda-li bude vaření výhodnější při výše uvedené sazbě? Díky za rady a názory H.
Výhodnější to možná nebude...vyjde to plus mínus stejně.
Jenže to že nebudete muset chodit (jezdit) pro lahve s PB Vám snad stojí zato, ne?
Vždyť v případě vaření se bavíme o stokorunách...nikoliv o tisícikorunách za měsíc...a to mluvím o absulutních nákladech, ne o rozdílu PB vs. elektřina. Takže pokud budou nějaké rozdíly, pak v řádu několika desetikorun za měsíc..A pak to snad není téma na 50ti stránkovou diplomovku, nebo ano?
Abych doplnil proč to řeším..nemovitost jsem koupil a plynová deska zde již byla..tím, že jsem získal místo sazby akumulace 8 sazbu tepelné čerpadlo si myslím, že to stojí za zvážení..navíc na plynu jsme nikdy nevařili, tak z něj máme jistý respekt. Na druhou stranu, když vypnou proud, tak si člověk neuvaří, ale splodiny ze splaování plynu mě také nelákají..takže prostě hledám důvod, proč desku vyměnit...
Nj...když Vám vypnou proud, tak se ani neohřejete...jenže to se týká jak tepelného čerpadla, tak plynového kotle..
Těch možných úhlů pohledu je více, ale pokud nejste "na samotě u lesa", tak hodinu bez teplého jídla vydržíte, ne?
Pokud si pamatuji, tak nám elektřina nešla za poslední rok celkem tak 1h...a to ještě kdo ví jestli..
Dobrý den, martincakl® už vyhodnotil ekonomickou stránku věci, přidám tedy praktickou. Sklokeramická varná deska má proti normálnímu elektrickému sporáku ( pomalá regulace a doběh) celou řadu výhod, ale plyn jsem už dávno zrušila, protože z něj mám podobný pocit jako Vy. Pro jistotu si můžete dokoupit malý PB jedno nedo dvouvařič, bombu už máte, tak Vás nezaskočí, kdyby náhodou u Vás vypínali elektřinu častěji. Patronka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.