Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový sporák nebo elektrický? úspora

Od: hanz7 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den všem, mám u ČEZu sazbu Tepelné čerpadlo ( tedy podobná přímotopné sazbě )..mám ale varnou plynovou desku s propanbutanovou lahví..Zvažuji nyní koupi sklokeramické varné desky místo plynové, ale nevím zda-li bude vaření výhodnější při výše uvedené sazbě? Díky za rady a názory H.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Výhodnější to možná nebude...vyjde to plus mínus stejně.

Jenže to že nebudete muset chodit (jezdit) pro lahve s PB Vám snad stojí zato, ne?

Vždyť v případě vaření se bavíme o stokorunách...nikoliv o tisícikorunách za měsíc...a to mluvím o absulutních nákladech, ne o rozdílu PB vs. elektřina. Takže pokud budou nějaké rozdíly, pak v řádu několika desetikorun za měsíc..A pak to snad není téma na 50ti stránkovou diplomovku, nebo ano?

hanz7
hodnocení

Abych doplnil proč to řeším..nemovitost jsem koupil a plynová deska zde již byla..tím, že jsem získal místo sazby akumulace 8 sazbu tepelné čerpadlo si myslím, že to stojí za zvážení..navíc na plynu jsme nikdy nevařili, tak z něj máme jistý respekt. Na druhou stranu, když vypnou proud, tak si člověk neuvaří, ale splodiny ze splaování plynu mě také nelákají..takže prostě hledám důvod, proč desku vyměnit...:)

Nj...když Vám vypnou proud, tak se ani neohřejete...jenže to se týká jak tepelného čerpadla, tak plynového kotle..

Těch možných úhlů pohledu je více, ale pokud nejste "na samotě u lesa", tak hodinu bez teplého jídla vydržíte, ne?

Pokud si pamatuji, tak nám elektřina nešla za poslední rok celkem tak 1h...a to ještě kdo ví jestli..

patronka*

Dobrý den, martincakl® už vyhodnotil ekonomickou stránku věci, přidám tedy praktickou. Sklokeramická varná deska má proti normálnímu elektrickému sporáku ( pomalá regulace a doběh) celou řadu výhod, ale plyn jsem už dávno zrušila, protože z něj mám podobný pocit jako Vy. Pro jistotu si můžete dokoupit malý PB jedno nedo dvouvařič, bombu už máte, tak Vás nezaskočí, kdyby náhodou u Vás vypínali elektřinu častěji. Patronka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]