Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastová okna - Důležité!

Od: rodinastrednicechy odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, rádi bychom vyměnili okna ve zděné bytovce z roku 1972, stavěné formou akce Z (zdarma), rozhodně se nejedná o pasivní bytovku. Dům zatím zateplený není. Rozměry (šířka x výška) oken jsou 3krát trojdílné okno 2400mm x 1500mm, 1krát dvojdílné okno 1200mm x 1500mm, 1krát dvojdílné okno 1500mm x 1500mm a jedny balkonové dveře 850mm x 2400mm. Nevíme zda by stačilo dvojsklo a 5ti komora, nebo 6ti komora, nebo investovat více do trojskla a vícekomorového okna. Také nevíme, jak moc velká má být stavební hloubka okna, jestli stačí 70mm nebo více. Rádi bychom byt i odhlučnili, protože bydlíme u nádraží Českých drah a je dost slyšet projíždějící vlaky i přes protihlukovou stěnu. Zároveň prosíme jestli můžete doporučit nějakou solidní šikovnou firmu (nejlépe osobně nebo z doslechu odzkoušenou) poblíž Českého Brodu nebo aspoň konkrétní profil a případně výrobce tohoto profilu (Slovaktual, Veka, atd.) a kolik by to odhadem mělo stát. Zatím máme solidní nabidku pouze od Alfa Okna, ale zde jsem se dozvěděl negativní informace o této firmě a od Okna.eu, kteří nabízí právě zde ne moc oblíbené profily od Slovaktual. Předem moc děkuji za Váš čas a Vaše rady a doporučení.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

je třeba hoodně diskutovat, ale dnešní nová okna Vám zůstanou jistě desítky let. Za tu dobu se opět zvednou energie pak budete přemýšlet o zateplení a okna již jen ...

takže osobně bych dal trojskla od slovaktualu, se silnějším protihlukovým sklem.

Udělat výběrové řízení, oslovit 50 firem, v druhém kole 30, ve třetím již budet přesně vědět co potřebujete, jaké kování, zda FIX, atd...

Takto na moji radu postupuje pan z Č.Krumlova je spokojen...Ještě ale neuzavřel smlouvu, ještě licituje o ceně. předtím chtěl jen dvojskla...

Co máte proti Slovaktualu? nejsou na trhu špatná okna, jen špatná práce při zapravení...

doplněno 19.06.11 21:34:

zdarvím rodino do středních Čech, Okna.eu mají více poboček, ale zkuste oslovit více dodavatelů uvedených oken... ne jen okna.eu. třeba i 80km.

ICQ 55180641

rodinastrednicechy
hodnocení

Dobrý den,

já nic rozhodně proti Slovaktualu nemám. Jen z článků a reakcí na této stránce vyplívá, že jsou to okna drahá a že odpovídají pouze průměru. Dostal jsem nabídku od společnosti Okna.eu, která je nabízí a není zrovna špatná a nabízí mi od Slovaktualu okna Pasiv OL s 8 komorami a trojsklem(asi to nejlepší, co Slovaktual nabízí), ale bojím se jestli to za 1. není zbytečně drahé (řekněme, že jsme 4členná rodina a cena je velice důležitá) a za 2. se bojím, aby okna nebyla moc těžkác což bylo právě na této internetové stránce vysvětlováno jako problém. Já se opravdu v oknech vůbec nevyznám a bohužel ani nikdo v mém blízkém okolí. Oslovil jsem poptávkou již asi 30 firem, ale vlastně nevím, co hledám, jelikož cenové nabídky jsou různé a pro mě nesrovnatelné např. za 4 okna od Sulka pouze 5 komor a hloubka 70 mm a dvoj sklo za 65000Kč mi přišlo opravdu drahé, ale v mém okolí mi lidé sdělili, že jsou to okna nejlepší a ta cena odpovídá a srovnání této nabídky s jinými firmami, které nabízí trojsklo jiného profilu za mnohem méně je pro mě skoro nemožné profil Gaeland od Alfa Okna - trojsklo za 4 okna 45000Kč. Já v tuto chvíli nevím jaký profil je nejlepší z pohledu cena/výkon u pasivní stavby. Z toho, co jste napsal tedy vyplívá, že se mám soustředit pouze na profily od Slovaktualu a oslovit několik firem, které nabízí tyto profily a rozhodnout se podle ceny? I zde v článcích tožiž každý preferuje jiné profily a je velice složité pro laika se v tom orientovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]