Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám namontovány obložkové zárubně a dveře značky PORTA. Mám je rok a půl. Je to dekor bělený dub. Teď se mi shora na obložkách začala odlepovat ta folie (dekor běleného dubu). Nevím co stím, zda to nějakým dobrým lepidlem (JAKÝM?) přilepit, nebo to reklamovat. Mám cca 3m od těchto obložek umístěné krbové kamna, uzavřené! Kterými v zimě vytápíme. Mohlo by to být i tím teplem? Jde mi o to, aby se mi i při výměně těchto obložek nové znovu nezačaly odlepovat? Prosím někoho, kdo má zkušeností,ať mi poradí, zda je to tím teplem, nebo mohli udělat chybu ve výrobě a folii třeba jen slabě zalaminovat?
Děkuji, Ola
Tím krbem to určitě nebude, pokud je 3 metry daleko. Nejspíš se jedná o slabý nános lepidla při lepení fólie ve výrobě, takže poku je to ještě v záruce, určitě reklamovat. Pokud není, lze fólii přilepit, nejlépe nějakým disperzním lepidlem určeným pro plošné lepení, pokud jde o menší odlepenou plošku, lze s úspěchem použít i kontakní lepidla typu Chemopren. Lepit folii silikonovým tmelem je, pochopitelně, ptákovina.
I když mi neprošel silikon,kterým jsem pár pásků na hranách přilepil,vím,že to není to pravé,ale zkus vzít žehličku a folii přižehlit.Pokud tam je ještě dostatek lepidla,mělo by se chytit.Chce to chvíli podržet do vychladnutí.
JABRAKA
Mám doma obložky od Solo na které z terasy svítilo přímo slunce a na částech se začly odlepovat proužky folie , tak jsem nelenil a přilepil zpět sekundovým lepidlem a dodnes drží bez problémů jen pozor při práci s lepidlem stačí pár kapek na dřevotřísku a přitlačit folii případné výtoky bokem okamžitě utřít
Lepidlo stálo 7 kč :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.