Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se starou slámou a senem

Od: jacek* odpovědí: 4 změna:

Mate zkušenost jak to zlikvidovat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Nejprve bych skutečně kontaktoval sedláka,který to múže použít ke podestýlce.Já jsem kdysi vyráběl za použití koňského hnoje ze staré slámy substrát na pěstování žampionů.Jen mít místo.Slisovaná kostka 50x50x 30 cm s násadou se prodává za 300-400Kč.

Nakonec se z toho dají s přídavkem pilin lisovat brikety.(pst - S trochou vyjetého oleje).

JABRAKA

des*
hodnocení

2x

Takže 4lidi,velké pytle asi jako slamník,rozdělat střechu.Dva plní pytle a hází je otvorem na zem.Další je nosí na bezpečné místo,kde buďto založí stoh s tím že se to nechá shnít.Taky to jde postupně pálit.Nikdy naráz!Víme proč.Také lze požádat místního chudého rolníka o přistavení vlečky či vozu a darovat mu to.Určitě to ocení tím že vás bude zdravit.

patronka*
hodnocení

2x

Staré vesnické chalupy měly většinou nízkou výšku krovu a seno + sláma nahrazovaly tepelnou izolaci. Pokud je to i Váš případ, propočítejte si nejprve, zda Vám v podkroví vyjde po zabudování nové tepelné izolace dostatečná podchodná výška podkrovní místnosti, nutno uvažovat i s izolací stropu. Jinak nakoupit dostatečný počet PVC pytlů, seno a slámu do nich namačkat a postupně snosit dolů - většinou bývají střešní dveře pro ukládání takového materiálu na půdu. Zkuste se domluvit s místním odvozcem komunálního odpadu, zda by to za úplatu neodvezli na skládku. Zkušenost s tím mám, jenže my jsme na vyklízení měli dost času, takže jsme to likvidovali v průběhu několika let. Patronka

vesnicanek
hodnocení

0x

Vyházet ven a odvézt na kompost..Pálit je to škoda,podle mě,ale lze to taky. Kompost je z toho chudý.Musí se přidat hnůj atd. Jinak zvířata nemají o staré seno zájem.Každý chovatel,pokud má louky a mechanizaci na sklízení píce,má sena i slámy dost a to čerstvé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]