Nejste přihlášen/a.
Nejprve bych skutečně kontaktoval sedláka,který to múže použít ke podestýlce.Já jsem kdysi vyráběl za použití koňského hnoje ze staré slámy substrát na pěstování žampionů.Jen mít místo.Slisovaná kostka 50x50x 30 cm s násadou se prodává za 300-400Kč.
Nakonec se z toho dají s přídavkem pilin lisovat brikety.(pst - S trochou vyjetého oleje).
JABRAKA
Takže 4lidi,velké pytle asi jako slamník,rozdělat střechu.Dva plní pytle a hází je otvorem na zem.Další je nosí na bezpečné místo,kde buďto založí stoh s tím že se to nechá shnít.Taky to jde postupně pálit.Nikdy naráz!Víme proč.Také lze požádat místního chudého rolníka o přistavení vlečky či vozu a darovat mu to.Určitě to ocení tím že vás bude zdravit.
Staré vesnické chalupy měly většinou nízkou výšku krovu a seno + sláma nahrazovaly tepelnou izolaci. Pokud je to i Váš případ, propočítejte si nejprve, zda Vám v podkroví vyjde po zabudování nové tepelné izolace dostatečná podchodná výška podkrovní místnosti, nutno uvažovat i s izolací stropu. Jinak nakoupit dostatečný počet PVC pytlů, seno a slámu do nich namačkat a postupně snosit dolů - většinou bývají střešní dveře pro ukládání takového materiálu na půdu. Zkuste se domluvit s místním odvozcem komunálního odpadu, zda by to za úplatu neodvezli na skládku. Zkušenost s tím mám, jenže my jsme na vyklízení měli dost času, takže jsme to likvidovali v průběhu několika let. Patronka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.