Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat.Zedník bude stavět příčku s ytongu.Příčka bude cca 3 x 3m a nebude na ní nic těžkého zavěšeno,jako kuchyň, linka apod.Z jedné strany kachličky a z druhé omítka.Stačí ytong tloušťky 7 cm(protože mi zbylo cca 7m2),nebo musí být 10 cm?mAle hlavně by mě zajímalo.jestli jsem pochopil obložkové zárubně.Když dávám obložky,tak nemusím instalovat plechové zárubně.Prostě se postaví zeď ,nechá se díra(na 70 dveře se nechá díra 70?,nebo má být větší?)a pak se do díry nainstalují obložky a nasadí dveře
Jen pro shrnutí 1.tlošťka ytongu
2.plechové zárubně ano - ne
3.stavební otvor pro obložky 70,nebo větší
.Děkuji za odpovědí
1. Stačí.
2. ne
3. výška SO 202cm, šířka o 10cm větší než bude průchod, tedy šířka dveří.
doplněno 18.06.11 20:03:Ytongová příčkovka má tloušťku 75mm, od této šířky se také vyrábějí standardní obložky.
Ocelové futro nesmí být, překážely by panty a vlastně by se pak obložkami zúžil průchod.
zdravím vás, zajímalo by mě jestli by se obložky daly vyrobit doma z pomocí desek( jaká tloušťka by byla nejideálnější) a poté nějakým způsobem namontovaly na stávající plechové.
dělal někdo, nebo má někdo zkušenosti s takovou přestavbou?
můžete poradit? děkuji
Obložky lze namontovat i na původní kovové zárubně, ale nevím, jestli se domácí výroba na koleně vyplatí...
Vyrobit doma jde leccos, přijde ale na to, jaké máte vybavení a jak jste zručný. Každopádně ale věřte, že výroba obložkových zárubní není zrovna nejjednodušší záležitost, chce to jednak slušně vybavenou dílnu a jednak vědět, jak na to. Každopádně souhlasím s Hopem - koupit hotové se jednoznačně vyplatí
Jestli ti rozumím co myslíš tak by to jistě šlo, ale při otevření dveří tam vzniká takovej hodně nepěknej detail.
Prostě jen z jedný strany bych to neobkládal. Já uznávám jedině jedno jediný, ovšem nejdražší a nejpracnější řešení. Plechový futra vybourat a dát nový dřevěný odbložkový futra. Myslím opravdu dřevěný a ne foliovaný, nemám s nimi vůbec dobrý zkušenosti.
tak to souhlasím,ale je to o penězích.Když má člověk dělat 7 dceří,tak to je sakra rozdíl.Ještě by mě zajímalo jestli se dělají dveře 1áé cm na výšku.Nevím ,jak jsou dělané dveře teď,ale kjdysi to byl rámek s hranolků,takže dveře nešly zkrátit například o 15 cm,protože dole byl jen trámek 5cm.Nezkracoval někdo dveře o cca 10-15cm?Nebo je neměl někdo rozkuchané?
Pravda o peníze jde až v první řadě. Zkrátit dveře o 15 cm jde, ale jak který. Klasický papundeklový jo, jen se pak musí dolů vklížit hranolek, aby tam nebyl jen samostatnej sololit. Nějaký dveře s výplní se tak moc zkrátit nedají, spodní fríz bys uříznul skoro úplně, i když u slušně vychovanejch dveří se dělá spodek širokej 24 cm a tam by to uříznout šlo, otázka je jak by to pak vypadalo.
Jj, udělat 7 dceří, to je šichta a krásnej překlep! Dveře 1áé, tedy 180 se standardně nevyrábějí, na zakázku je to průvan ve šrajtofli. U dnešních dveří většina výrobcu garantuje možnost zkrácení (zespoda, samozřejmě) do 5-ti centimetrů, platí to i o bezpečnostních dveří, které nemají bezpečnostní kotvení do podlahy. Pokud máte nejlevnější sololitovky, tak je můžete zkrátit klidně o půl metru, stejně se rozpadnou za stejnou dobu jako nezkrácené, akorát po uříznutí doporučuji vyluxovat vnitřek dveří, ať z toho ta náplň nepadá ještě měsíce...
samozřejmě máte pravdu.Kamarád má 5 let dveře z Polska ( samozřejmě ty levné) a po těch letech jsem si nevšiml,že by se nějak rozpadly.Já do toho půjdu taky.Teď nemám prašule,protože musím platit hypotéku a ještě rekonstruovat.Pokud by vydržely alespoň 5 let,tak to mi stačí.Prosím ,nemusíte odpovídat,že když si připlatím,tak je to navěky. Tak y mám Audi.Měl jsem Renaulta 19 a byl s tím jenom problém.|Takže připlatit se vyplatí,ale vždy to nejde.Někdy jsou jiné priority
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.