Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
kupujeme baráček a náleží k němu i stodola. Chtěli bychom provést demolici. Stodola je velká cca 17m x 7m. Je potřeba oznámit to úřadům? Jestli ano tak kde seženu vzor? jak by to mělo vypadat?Poradte.díky
Je na to nějaký formulář "ohlášení o odstranění stavby" volně stažitelný včetně vyplněného vzoru např. na formularekestazeni.cz. Já jsem však tvor, který nemá rád úřady a zbytečná administrativa mě štve. A proto když jsem byl před časem na vašem místě, nikde jsem nic nehlásil a boural. Když se v ulici po několika letech dělal plynovod, plynaři k tomuto dávno zbouranému domku udělali i přípojku. Úředníci na to pak nějak přišli, strašně nadávali - já se jim vysmál, řekl svůj názor na úřady a žádnou pokutu nezaplatil. Výsledek je ten, že jsem byl ušetřen jakýchkoli papírů a když mi pak úředníci řekli, že kdybych podal normální žádost, tak by mi byla zamítnuta a nikdy by mi demolici nepovolili ... tak to potěší dvakrát. Tím tedy nechci nabádat.
Za normálních okolností byste měli požádat příslušný stavební úřad o vydání demoličního výměru, ta stavba je docela velká a nejspíš bude zakreslena i v katastrální mapě. Tam bych si to asi ověřila nejdřív na www.nahlizenidokn/... (snad jsem to napsala správně ), těžko byste pak vyvětlovali, že tam vlastně nikdy žádná stodola nestála . Ještě maličkost, soused sice úplně nezboural, ale značně snížil stodolu a netušil, že střecha je památkově chráněná došková v diagonálním tvaru a pak zaplatil tučnou pokutu. Jenže na nové došky by mu stejně nikdo nepřidal. Na stavebním úřadu by Vám příslušný formulář měli dát, případně i poradit jaké doklady přiložit k žádosti ( na př. doklad o vlastnictví, plánek ...) Úspěšné bourání přeje patronka.
kjaniku112, nekoukal jste mi přes rameno, když jsem to tady potmě smolila? Patronka
V katastru i treba na obycejnych mapach je videt...tak reknu ze se spletli
ne ted vazne, myslite ze tam nejake riziko je? ze by s toho byl pruser? kdyby stavba zmizla?
Já to myslím úplně vážně, když se to někomu povede utajit, je to velká náhoda. Prů*er taky a hlavně pokutička a určitě vyšší, než případný poplatek za ten demoliční výměr. Pak stačí i jen jeden nepříjemný soused. Patronka
doplněno 17.06.11 22:19:Ještě mne napadlo, zastavěná plocha je vyčíslena i v přiznání k dani z nemovitosti a platí se z ní jiná částka než třeba ze zahrady. Na FÚ by se určitě nespletli.
Co když to uděláme potichu a kdyby něco tak řeknem že to bylo v dezolátním stavu, že nám to pomalinku začalo padat?
Souhlas s předešlým.Pozor na jednu věc-aby stodola nebyla památkově chráněná.Pozor, může být památkově chráněná, i když není zapsaná v seznamu památek.(Všechny památky v seznamu nejsou) Nenápadně se na to zeptejte starosty, nebo nějakého úředníka na regionálním rozvoji.- To by se pak po Vás přímo prošli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.