Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna překladů za delší

Od: hoonza* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
měním okno za francouzské dveře a překlad je krátký.V jednom místě okno není vůbec a potřebuji překlad vložit.
Stavba je z šedých porobetonových tvárnic.
Jak nejlépe postupovat, aby mi to nespadlo,...?
Děkuji Honza

Výměna překladů za delší

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drkan*
hodnocení

3x

To jsou mi noviny, "pokud je tam věnec nemá co spadnout", nad přízemím je obyvkle věnec, takže podle jabraky tam vlastně všichni cpou překlady zbytečně a stačí dvě elka. Honzo - tímto se rozhodně něřiďte.

Otvor, pokud to šířka zdi dovolí, se obvykle zvětšuje tak, že se nad budoucím otvorem + přesah na uložení, z jedné strany zdi vyseká otvor pro vložení íčka(překladu). Po jeho uložení a zabetonování mezery nad ním, se to samé provede z druhé strany. Pak můžete vybourat co je pod ním. Pokud je malá šířka otvoru - typu záchodové okýnko - tak lze obvykle otvor pro překlady udělat přes zeď najednou.

ondranoel*

Souhlasím, pouze bych doplnil že je-li blízko nad překladem strop a překlad ho nese bylo by dpobré pro vysekání vnitřní kapsy strop podepřít. Jinak u porobetonu, plynosilikátu a podobně by délka uložení (přesah překladu přes otvor) měla být aspoň 25cm.

des*
hodnocení

2x

Já jsem to doma dělal tak,že jsem do spáry nad překladem zasunul a uklínoval úhelníky šířky 8cm u obou stran.Starý překlad se vyndal a vyměnil za delší.Nic mi nespadlo.Na dvou místech v prostředku jsem úhelník zajistil kramlí.

jabraka*
hodnocení

2x

Situace sice moc jasná není.Pokud je v prvním patře v úrovni podlahy armovaný věnec,tak nic spadnout nemuže,snad jen pár cihel.I tak bych použil ty vinkle - 6x6 cm a uložil bych je pod krátký překlad.Ten bych nechal na místě a zasadil okno.ty dva úhelníky musí ten kousek zdi udržet.Když,tak se ještě poraď se statikem!

JABRAKA

hoonza*
hodnocení

Ano, věnec je 15cm nad překladem.(dole)Takže váha asi nijaká,...
Nahoře již zřejmě věnec není - tak si asi pomohu vložením vinkle a následně pod něj vybourám a vložím překlad.

Díky za podporu, snad to vydrží.

jabraka*

Hoonzo,když tam vložíš ty vinkle,tak už nemusíš dávat překlad!

Šetři!

JB

hoonza*
hodnocení

Já bych tam raději ten překlad dal už jenom kvůli nějakým tepelným ztrátám, a na to prý vložené vinkle, Ička,účka a co tam lidi vkládají nejsou dobré. Takže jsem zamýšlel to použít pouze pro montáž.
Tento týden jdu na to. Díky všem. Honza

Výměna překladů za delší #2
des*

Soráč jabrako,ale ten překlad by to drželo jak?Když vyndá okno tak to všechno skejsne.Zamysli se.

hop®
hodnocení

0x

Myslím, že pokud tam budou dva vigle, není potřeba překlad. Nějqk jsem nepochopil teorii o tepelných ztrátách. Pokud je věnec pár centimetrů nad překladem, asi bych podchytávku pomocí vinglů moc neřešil, spíš přemýšlím o tom, co udělá stávající "krátký" překlad při bourání - aby svoji váhou přes páku "nenadzvedl" zdivo i s věncem, až mu podbouráme jeden konec... *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]