Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vylevat logr a caj do drezu?

Od: tamaraau* odpovědí: 30 změna:

Jsem asi moc vyděšená strachem z ucpaného odpadu v kuchyni. Proto lžičkou logr z kafe (pije to táta, já ne!) a kousky čaje vyhazuji do koše, nevylévám do odpadu.

Je můj strach oprávněný či zbytečný, ptám se. Může to ucpat trubky?

Díky Vám!

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

váš strach je oprávněný. lógr se usazuje nejvíce v "sifonu". pokud tam máte husí krk, tak byste ho měnila nebo čistila celkem často...

tamaraau*
hodnocení

Takže řešení je lejt to do WC a bude:)

hop®

Čištění husího krku není zas tak katastrofické, stačí ty závity roztáhnou či stlačit a uvolněný bordel poslat samospádem někam dál do odpadu. Pak ovšem nastává otázka, co to udělá dál, pokud jsou staré zanesené odpadní stoupačky, tak pouze přesuneme špunt...

Jinak pod dřez už flexisifon zásadně nedávám, a to po zkušenosti s reklamací od zákaznice, která tam vylila friťák těsně po akci. A těmto husím krkům se záměrně vyhýbám všude, kde to jde. Raději si dám více práce tam nainstalovat rozumné materiály, než abych pak denodenně očekával reklamačky...

nikl*
hodnocení

2x

Ten logr trubky samotny neucpe. Kdyz se ale smicha s tuky, ktery nekteri lide vylejou do drezu, tak je se to pak s tim logrem smicha a je to jako "lepidlo". Tim padem se trubku ucpou. Odpad by se mel cistit alespon jednou za rok, ale to hodne lidi nedela a nani ja i kdyz jsem instalater;)

cibuk*
hodnocení

2x

Bude se vám to zdát asi ujeté,ale logr je dobré hnojivo.My logrem zaléváme pokojové květiny,ale vše na zahradě i trávník.Doma tak jednou do týdne hnojímeVenku vyléváme logr hned do konve a pak zředíme vodou a záléváme.

doplněno 16.06.11 19:23:

Zrovna tak i čaj.

ola®

Ten logr jako hnojivo ano, ale co když lidi, co pijí takové kafe, sladí? Moje drahá polovička třeba pije kafe 2+2, to je dvě lžičky kávy a dvě lžičky cukru. Myslíte že i stím je možno hnojit?:D

cibuk*

Ano jde to hnojit ikyž je slazené,Ale pokojové rostliny jen jednou za týden a v konvičče rozředit vodou:1 kafe a doplnit vodou a tím zaleji květiny.Venku můžete zalévat trávník třeba každý den,zeleninu na 1-3 šálky kávy 10litrů vody.Ale já to moc neřeším,když vypiji kávu logr naleji do konve a až,jdu zalévat tak to doplním na 10 l.

lidus*
hodnocení

1x

30 let to jinak nedělám, můj muž má kecy kterých si nevšímám a nemám s tím problém.

doplněno 17.06.11 13:21:

Odpad je z flexy hadicí, jednou za měsíc, moná i dva měsíce, nasypu lžičku lupínků louhu a zaleju vařící vodou, pokud se manžel nedívá tak já klidně vyleju i zbytek oleje z pánve.

nikl*

Asi mate dobry odpad;)

hop®
hodnocení

1x

Jen technická poznámka: lógr do odpadu udělá daleko méně škody, než špatně aplikovaný Krtek. Lógr, i v kombinaci s tukem, se dá v případě nouze prošťouchnout. Kvůli Krtkovi už jsme museli vyměňovat odpady...

hodnocení

0x

Logr z kafe vylívám do umyvadla, čaj vysypávám do koše, odpady pravidelně čistím a je vše bez potíží...

Víc než logr mi zaneřádily odpad vývod pračky do vany!

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, samotný lógr odpad ucpat nemusí, pokud je dobrý sklon potrubí. Ale vzhledem že se do odpadu dostanou i jiné zbytky tak riziko hrozí. Když se mi zdá že odpad teče pomaleji, preventivě použiju zvon nebo krtka.

pt®
hodnocení

0x

"tamaraau", mám za to, že jsem slyšela v TV v nějakém pořadu, že logr z kafe v odpadu nevadí, prý naopak na sebe váže tuk, který se tak neusadí na stěnách odpadu. Doufám, že to zdější instalatérští odborníci upřesní. - stařenka

Jo, to jsem taky slyšela. Lógr vyléváme taky do odpadu.

rosi*

Přesně to samí jsem slyšela i já

petr1111
hodnocení

0x

Noooo.Manžellka lije logr jen a jen do dřezu kvůli tomu probíhají u nás obrovské hádky.Já jsem naopak na to co se leje do odpadu velmi obezřetný.No a ted jsme napojovali na stávající odpad v kuchyni odtok pro myčku takže to bylo ozdělané a instalatér prohlásil že tak čistý odpad starý 40 let ještě neviděl.Jako nový..Tak nevím jestli je to opravdu práce a zásluha LOGRU!

hodnocení

0x

Na základní škole učitelka výtvarné výchovy učila děti pracovat se sádrou - vytvořit formu, pak ji vylít řídkou sádrou a pod. Zbylo jí půl kyblíku sádry, tak ji vylila do umyvadla. To si asi umíte představit, jak ji pan školník měl od toho dne "rád" *zed*.

pt®

To byla, ale neznalá paní učitelka. Slyšela jsem, že se říká: "Kdo umí, ten umí, kdo neumí, ten učí". Asi je na tom něco pravda. *smich*- stařenka

olaf71*
hodnocení

0x

Lógr umí pěkně ucpat sifon, s ucpáním trubek jsem se nesetkal nejsem profík. Spolu s mastnotou to slušně zabetonuje.

jabraka*
hodnocení

0x

Když se to vezme z jiného hlediska,třeba u toho,kdo má domovní čističku,zbytečně to ubírá kapacitu čističky

JABRAKA

nikl*
hodnocení

0x

Dobe, kdyz se tady uz pise o tom caji. Budete se mozna vsichni divit, ale nam se stala takova perlicka v Bulharsku v roce 1967.

Byli jsme tam se skolou na stanovem tabore. Kazdy rano jsme si na ohni v esusu varili caj. To uz zacinali ty papirovy pytliky. Po uvareni caje jsme je vzdy veseli na snuru za stanem, aby odkapaly a mohly se pouzit treba jeste jednou vecer;)

Nekolikrat se nam stalo, ze tam vecer ty pytliky nebyly. Premysleli jsme, kdo by je mohl krast. Tak jsme si tam jednoho dne pocihali ve stanu a odpoledne tam prisli kluci ve veku asi 15-17. Prisli, rozhledli se a zacali sbirat pytliky ze snur za stanama.

No vylezli jsme ze stanu a ptame se jich. Proc to sbirate? Oni na nas Bulharsitinou, ze pry pro jejich taty.

Tak se ptame, to vy caje doma nemate? A oni na to, ne nasi tatove to nepijou. Oni ty pytliky otevrou, caj vysusi na slunci a pak z toho balej cigarety a kourej to*ee* Jak to chutna uz jsem se jich neptali;)

hop®

Milý Nikle, to už mám taky za sebou, když jsme s kámošema popíjeli a došly i vajgly od Startek v popelníku (cpané do dutinek), dojde i na čaj v novinách. Párkrát se to stalo, je to hnus, ale pořád lepší než nic, když je člověk závislák...

nikl*

No me to prislo divny, asi proto, ze jsem nekurak:)

Uz se me hodne lidi ptalo: Jak to delas, kdyz mas nervy v kyblu, ze nekouris;) No rikam, dam si misto toho panaka. Samozrejme ne v praci:D

hodnocení

0x

Po několikaterém ucpání odpadu to řešíme:

Na chalupě logr do děravého kbelíku, pak na zahrádku. v Pardubicích do odpadu WC.

zakus*

Pokud je to běžně používaný dřez (umyvadlo) není problém.

Poblém nastává ve chvíli kdy je to dřez (umyvadlo) v kanceláři nebo služební kuchyňce. Hrnek se vyleje do dřezu a trochou vody opláchne. Pokud to takto udělá několik lídí je problém. Stačí to hned prolít vodou a je to OK. Jinak tam lógr udělá betonovej špunt.

lucinkaf*
hodnocení

0x

jsem prevít, dřezem toho prolévám dost, ale právě proto jednou za čas vyčistím odpady krtkem. Funguje to tak už několik let a zatím žádný průšvih*tanec*

claire*
hodnocení

0x

Máma pije turka denně, já zřídka (to už musí bejt...), ale vylívám logr do dřezu běžně a neucpává se. Podotýkám, že v našem domě se odpad dělal naposled snad před mým narozením... no před revolucí *smich* A nic. Někdy vyliju logr i v koupelně do umyvadla a taky v pohodě. Zjistila jsem totiž, že logr je perfektní peeling na ruce - skvěle zjemňuje, ani se potom nemusí použít krém! Jinak kromě dřezu se logr může zužitkovat na kompostu nebo ho můžete kydat do květináčů.

BTW to s tou sádrou je prostě boží *hej**ua*

hodnocení

0x

Za starých časů se lógr používal k utěsnění tekoucích chladičů aut. Drželo to perfektně;).

vlk*
hodnocení

0x

Já dělám v kavárně a když myjeme sklenici, kde je lógr, tak ho vyléváme vedle do sklenice, ne do dřezu. A tu sklenici pak vylyjeme na konci směny specielně do výlevky na to určené. Takže nějaký důvod to mít bude, takže na tom ucpávání něco bude;).

olaf71*

Já myslel, že tu sklenici pak vylejete na tác a speciálně usušíte. Poté se použije jako příměs do další kávy *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]