Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dát pod nadzemní bazén?

Od: pepat* odpovědí: 3 změna:

Ahoj všem,
koupil jsem si nadzemní bazén Nuovo a prosím o radu "zkušené" montéry. Pod bazénem jsem vyrejpal drny, srovnal zem pod tím (odstanil kameny a dorovnal) a na to dal vrstvu písku cca 3 cm, kterou jsem se snažil srovnat "maximálně" latí, aby byla co nejvíce dodržená rovinnost. Udusal jsem to hranolem a pár krát na to zapršelo. Vypadá to docela pevně.
A TEĎ KONEČNĚ DOTAZ.
Pod konstrukci bazénu dám geotextilii ale mám dát na tu geotextilii ještě dát slabou vrstvu písku nebo ne? (když je písek pod tou geotextilií?)
Samozřejmě že písek dám do koutů bazénu (udělání pozvolné hrany), pokusím se to udělat co nejpřesněji, ale nevím jak to tam nahrabat? (jenom koštětem nebo je na to nějaký fígl) Musí to bý úplně přesně?
Pak bych na konstukci bazénu natahoval bazénovou folii, ale má dotaz, jak mám vyříznout díru na skimmer? (jaký tvar díry, abych tu folii nezničil? - z toho mám docela obavu...

Dále budu dávat na bazén dekorativní folii (imitace dřeva) - mám tuto folii nějak přichytit nebo tam drží sama?
Případně díky za jakoukoliv jinou radu, která pomůže, nikdy jsem to nedělal a mám z toho trochu obavu.

Co dát pod nadzemní bazén?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

frantisekpetru*
hodnocení

0x

Na to pískové podloží, které máte již v tuto chvíli hotové, začít stavět konstrukci bazénu.
Poskládat spodní lišty, do nich rozvinout plech a spojit. Poté vysypat kouty pískem (přiměřeně) a koštětem srovnat, aby ta výplň byla po celém obvodu rovnoměrná.
Pak rozložit geotextilii (měla by být o malinko větší v průměru, takže vytáhnout až na stěnu). Když budete tu podložku rozdělávat, tak pozor, aby jste si tu vrchní stranu, na které bude ležet folie, nepošlapal - vyzout boty.
Poté rozložit folii a např. pomocí kolíčků na prádlo přichytit nahoře za stěnu bazénu. Folie by měla mít po obvodu dna znatelný šev - spoj dna a stěny, ten by měl pokud možno rovnoměrně kopírovat celý obvod bazénu.
Pak obout holinky a můžete začít napouštět vodu. Současně s napouštěním vody začnete od středu do krajů postupně šponovat dno (postavíte se zády ke stěně a jakoby jemným poskočením vzad folii posunete ke kraji).
Po vypnutí dna můžete přejít na stěny, chytit za kraj folie a povytáhnout nahoru tak, aby folie na stěně nebyla volná a opět zakolíčkovat. Když takhle obejdete celý obvod dokola, můžete bazén "zavřít" horníma lištama.

Ohledně skimmeru, nevím přesně, jaký typ máte, ale vetšinou se nejdříve skimmer přišroubuje a až potom teprve se vyřezává otvor.

S tou dekorativní folií žádné zkušenosti nemám, takže neporadím.

hodnocení

0x

Taky jsem stavěl, rovinu jsem udělal tak že do prostřed jse zatloukl kovovou tyčku takovou vydličku s dvěma zuby do té vydličky položil dvoumetrovou vodováhu a chodil jsem do kolečka a váhou strhával písek, rovina vznikla absolutní na to jsem položil geotextili a začal stavět konstrukci bazénu po rozmotání a sešroubování pásu plechu jsme pískem vysypali roh bazénu za použití fanky nebo jiného předmětu s vhodným rádiusem (pokličkaod hrnce) vytvořili kulatý profil rohu.Pak už jen položit folii dbát na stejnou délku na okraji a spdní šev u dna, fólii co nejlépe vypnout.Ono totiž po napuštění vody se velice špatně s fólií manipuluje.Díru pro skymr a vratnou vodu od filtru prořezávejte až vám voda dostoupí až těsně pod tu díru v plechu, kdyby se ta díra prřízla dříve než jsem popsal tak by se mohlo stát že vahou vody fólie poklesne a bude mít snahu se vytrhnout ze spoje,tvar díry je pro trubku kulatá pro skymr obdelník nebo čtverec podle druhu skymru

pepat*
hodnocení

Ahoj kluci, díky za odpovědi a rady, dávám akorát bazén dohromady a toho kdo k tomu dělal návod bych pověsil za "koule" do průvany. Až budu hotovej poreferuju. Díky všem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]