Nejste přihlášen/a.
Dobrý den uvažuji o koupi motorové pily buď Stihl 211 s řetězem dura nebo Husqvarnu 435. Líbila by se mi ta Stihlka, ale má řetěz 30cm nebudu s ní nějak omezen. Potřebuji mimo jiné i skolit smrk v průměru 1metr. Porádí mi někde. Děkuji za odpovědi. Michal
Metr v prumeru? To uz je kurva smrk.
Takovych asi moc kacet nebudes, ze? Na to se vyplati si spise pilu pujcit a na bezne rezani bude 30cm lista dostatecna. Lepe se s pilou manipuluje, nepredklapi se tolik a bude i lehci.
Konec koncu i s tou 30cm listou by sel metr siroky strom porazit, kdyz by se clovek snazil.
V odborne prodejne vam poradi zcela jiste.
Smrk v průměru 1m bych s tím určitě neřezal, to už je asi fakt velkej oříšek...relativně by to pila zvládnout asi měla, ale je to jako jet po dálnici z moravy do prahy trabantem Na takový strom to chce něco výkonějšího a hlavně s delší lištou, na dobrý podřezání.
Jinak teda mám Stihl 180, a naprostá spokojenost, břízu v průměru cca 40 cm to fiklo. Předtím jsme měli husqvarnu, s podobným obsahem a výkonem, a nedá se srovnat - husqvarna se dusila, řetaz byl furt tupej, no hrozný...stihl fakt super.
Znamená to tedy, že i s tou malou stihlkou porazím onen smrk? Můžete se podívat na jejich parametry a ještě porovnat parametry? Mám zkušenosti pouze s el.pilamy narex. wampi.cz/... husqvarna.com/... Děkuju
mám partner p360s a taky spokojenost...rubu s tím co se dá a pila jede krásně ...a to stálá poloviční náklady, jak ty vaše modely, co tady uvádíte
samozřejmě na delší práce je lepší pila kvalitnější a dražší,ale ty dvě hodinky co pořežu jednou za čas je to dostačující
podivejte se na vykon stihl ma 1,7 kw a husqvarna 2,1kw a vynasobte 1,36 to je jedna konska silaa uvidite ktera je silnejsi
Ta stlihlka je dobrá ale jestli že s tim chcete porazit metrovej smrk to by chtělo lepší kvér neco typu ms250 kterou mam doma asi 3 roky a naprostá spokojenost sice má o dost vyšší výkon ale je to to samý jenom s menším motorem a menší lištou ale pokud váháte mezi dvěma stroji tak bych bral tu stihlku je to jenom přece lety ověřená kvalita
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.