Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bazén na terase - nosnost stropu

Od: appleiweb* odpovědí: 12 změna:
Dobry den. Bydlim v podkrovnim byte a rozhodl jsem si dat na terasu bazén. Terasa je zapuštěná v dome a je soubezna z domem. Mam jen ted strach aby se bazén nepropadl stropem dolu sousedům. Bazén ma 2300l ale já ho napustil tak na 1500l což je 1,5 tuny. Myslíte ze to bazén o průměru 2,5 metru udrží? Mam strach aby neskončil sousedům v kuchyni

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Málo informací, nevíme, z čeho máte podlahu a soused strop. Každopádně si myslím, že Vaše obavy jsou velmi oprávněné. Doporučím před plným napuštěním bazénu uzavřít výhodnou pojistku na zodpovědnost za škody. A pravděpodobně se budete muset smířit s koupáním v suterénu. Protože až to povolí...

appleiweb*
hodnocení

Jsou tu dlaždice,pod nima to lepidlo,asfaltova lepenka a nejaky beton. Vrtal jsem díru v rohu abych to zjistil a narazil jsem na beton. Nevím pravé kolik ma takovy bazén nosnost. Je to stary dum cca 1918. Byt je udělaný z pudy takže nevím co se dávalo dříve na pudu jako podloží ale posledni vrstva je beton.
appleiweb*
hodnocení

Pardon balkon-nosnost
hop®

Ten "nějaký" beton je docela rozhodující, a další otázka je, na čem ten beton leží či visí. Každopádně standardní podlahy nebývají na podobné zatížení dimenzovány. Takže fakt, opatrně!

doplněno 15.06.11 21:32:

Dříve se dělalo všechno včetně podlahy až po sousedovic strop ze dřeva a nějaké výplně (škvára...). A dneska to dřevo už má v "občance" taky starší datum narození...

appleiweb*
hodnocení

No mam ho v rohu terasy a ještě jsem si všimnul dřevěných trámů okolo. Myslím si jestli to nejsou nosníky. Zase si říkám ze jsou na půdě kolikrát těžký veci. Myslím si ze tyto domy by měli něco vydržet. Na několika pudach jsem byl a vždycky tam byl beton na podlaze. Něco by to ale vydržet mělo ale tohle se mi zda dost. Je to precijenom jak 2 auta kdyby tu byli

repe
hodnocení

0x

Tak jaak to vpadá s bazénem? Jak píšete, již jste ho napustil a zřejmě jste se ještě nepropadnul, tak snad už to nehrozí.

appleiweb*
hodnocení

Dnes jsem mluvil ze soudním statikem a říkal mi ze to mam zkusit napustit ale musím pak hlídat sousedy aby se jim nedělali praskliny. Pokud by se totiž tvořily praskliny okamžitě bych to muse vypustit

možná by bylo lepší kdyby statik byl soudný a ne soudní... doporučit vám tuto metodu zkoušky může jen blázen. až se tam něco v konstrukci zbortí...

frame*

Tak já do statiky trochu dělám a jsem zděšen tím, že u nás může odborník utrousit takovouto nesmyslnou radu. Asi chrápal o hodinách stavební mechaniky (pravděpodobně má u soudu teplé místečko).

hodnocení

0x

Co takhle si pozvat statika? Nepodceňujte to. Zkouška naplněním bazénu není to pravé. Pokud se začnou dělat trhliny, je už pozdě. Taky se dělat nemusí a propadne to rovnou a bez varování.

V domě z roku 1932 dělali půdní byt (bez bazénu). Po odkrytí podlahy (taky "nějaký" beton, pod ním prkna, škvárový zásyp) se ukázalo, že stropní trámy jsou každý jinak silný, jeden dokonce napadený červotočem. Bylo nutné celou podlahu zpevnit přidáním ocelových 15 cm nosníků ke každému druhému trámu. A to šlo o podlahu v obyčejném bytě.

jabraka*
hodnocení

0x

měl jsem kamaráda a ten pěstoval mořské ryby.měl dvě 500 l akvária v ložnici v paneláku a nechal si od statika odhadnout,zda to vydrží.

JABRAKA

roman999
hodnocení

0x

Ja sa pohrávam s myšlienkou postaviť na garáži steny s panelov z bytovky , strop keramický , základy ako pod domom , panely sú zvarené, vstupná stena do garáže je z tehál, keď panely vydržia 8 poschodí vydržia aj bazén 7 kubíkov , fí 3.6m a výška 0.8 m . Chcel by som urobiť z hranolov cca 80x200 mm rošt , medzi hranolami pod bazénom na každých 0.6 m , ktorý by sa oprel o steny z panelov rozpon 3.6 m , na to terasové dosky a bazén , len by som to potreboval prerátať od niekoho čo sa vyzná , našiel by sa tu niekto čo by mi pomohol s touto anomalitou , dôvod prečo je že mám malý dvor .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]