Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přizdění slabé zdi zevnitř

Od: jannovv* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

Uprostřed domu mám chodbu širokou 2,5 metru , obvodové zdi domu jsou 45cm plná cihla . Pouze tato chodba má čelo 30cm , v zimě dochází k citelnému ochlazování .
Chtěl bych tuto zeď dozdít na plnou šíři , otázka je čím . Mohu použít nějaký Ytong , duté cihly nebo raději zase plné cihly . Zateplování zvenší plánuji až později .
Stejný problém řeším i u štítových zdí kde je tlouštka jedné 30cm a druhé 25cm plná cihla.

Děkuji J.Novák

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

pokud se má přizděním dosáhnout zmenšení ochlazování, tak určitě ytong nebo nějaký jiný materiál s vysokým tepelným odporem. Nemá to mít nosnou funkci, takže 15 cm ytongu určitě bude izolovat líp než stejná tloušťka z plných cihel. Na drouhou stranu do plné cihly se lepší přivrtávají těžké věci, ale každopádně na izolaci něco lehkého a ne plnou cihlu.

jabraka*
hodnocení

0x

Zateplovat zeď zevnitř tu bylo mnohokrát zavrženo.I s důvody.Když chceš přesto do toho jít,tak nejlepší je nalepení těchto izolačních desek:

izolace-info.cz/...

Na ně perlinku a štuk.Ale později si udělej čas a peníze na venkovní izolaci.

JABRAKA

standam*
hodnocení

0x

delal jsem to same kde jsem porobetonem prizdil/vyzdil ke stitu v mistech kde byla stena zuzena na spolecnou 15ctku!

jinde je pouze 30cm, zde uz bych daval porobeton na tramovou podlahu a to jsem vyloucil, vmem pripade cekam az si soused vybuduje podkrovi

pokud mas tedy moznost nic jineho nez porobeton bych nedaval a hlavne tuto stenu neuzavrit penetraci, lepidlem apod.

proste jen difuzni penetraci(v krajnim pripade), perlinu zapravenou do jednovrsrve omitky, pokud vrchni omitku budes davat po dostatecnem vyschnuti porobetonu neni nutna perlina, zadne lepidlo-perlinu-lepidlo-stuk

hodnocení

0x

Já bych nedozdíval, ale problematické místo hned zatepli zvenku, jen část co promrzá. Zbytek až seženete penízky. Když dozdíte 15 cm porobetonu o kolik se zvedne tepelný odpor?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]