Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí piskování

Od: dcmen odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

zajímalo by mě jestli lze v domácích podmínkach pískovat plechy apod... (kompresor + piskovací pistol)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Určitě, stačí se podívat, jak to funguje. Existují i mobilní pískovačky, cena? Zadat do vyhledávače pískovačka (vyskočí i pistole).

dcmen
hodnocení

tak kompresor mám, stačila by nějaka pistole piskovací

taky by mě zajímalo jestli to je tak nebezpečné že je na to třeba takovej spešl oblek

cacaba
hodnocení

0x

co je domácí? V obýváku? V Garáži? Plechy - malé velké tabule, rezaté, od barvy ...Je třeba víc specifikovat

dcmen
hodnocení

v garáži popřípadě venku, jde mi předevšim o rezavé plechy

michael1

Dobrý den,myslím že se to nevyplatí. Technologii pískování trochu znám,není to tak jednoduché. 1.tlak vzduchu 2.množství 3.odlučovače 4.prostor 5.nebezpečí dýchání tryskacího abrasiva atd. www.zamečnictvíbaumruk.cz Pískujeme i zaslané zboží.

S pozdravem Baumruk

hodnocení

0x

Pískovací pistole by asi nestačila. K otryskání plechu je třeba dost velké množství speciálního písku, které se nasype do tlakového tryskače (provozní přetlak 6 bar), který také spotřebuje dost velké množství vzduchu (výkonný kompresor). Tryskač je tlaková nádoba a stojí dost peněz. Takže na domácí tryskání plechu zapomeňte:))

gut1986
hodnocení

0x

Mám pískovací pistoli a malý kompresor a dá se s ním doma pískovat docela v pohodě. Pokud máš v plánu koupit pískovací pistoli někde v supermarketu, tak pak nemá cenu do ní žádné drahé abrazivo, ale obyčejný tříděný písek (např. křemičitý písek na zasypávání zámkové dlažby, do velikosti zrna 1mm) stojí asi 90Kč/40kg. Každopádně je z toho dost nepořádku a nafoukaného písku skoro všude. Minimálně brýle a respirátor jsou nutné. Výsledek ale vypadá dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]