Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer mame cca 100 let stary domek.Venkovni obvod zdi jsou z kamene a cihel a vnitrni obvod zdiva je z vepriku.Kompletne veskere zdivo je ulozeno na hlyne coz predstavuje ryziko staleho vlhnuti baraku,s casti jsem tomu zabranil kdyz jsem vykopal kolem celeho baraku drenaze o hloubce 1,20 cm hluboke.Podriznuti baraku nepripada v uvahu zaprve zdivo je prilis siroke 80/1,00m a jakmile by se podrezavalo tak bi se to zacalo spatky zasipavat.Byly tu i machri na chemicke injektaze a to je draha zalezitost.Baracek obivame 5 lel a po par vlastnich upravach zdivo proschlo ,proto jsem se rozhodl pro zatepleni domku kvuli tepelnim stratamv zimnim obdobi pak jsou zdi prilis chladne a u podlahi se sem tam vytvori plisen .Pride mi ze ma velke straty na teple ,vytapime ho krbovkami s vimenikem,tim sem docilil v kazde mistnosti stejne teploty a nato jak mame nizke stropi jen 2,20m tak prave u podlah je chladno.Tak bych potreboval poradit jakou izolaci nainstalovat abych zabranil strate tepla a tvoreni plisni. Je tu jeden mali detail,v drivejsich letech nekoukali na rovinu a kazdi kamen vicniva jinak,tak me napadlo reseni ze jsem spustil s krovu late ktere me tvori rost a mezi ne bych nainstaloval izolacni material a vse by zaklopil cetrisovimi deskami a ve finale bych ziskal rovnou stenu kterou mohu natahnout omitkou.Dekuji za odpoved, jakou bych mel pouzit nejlepsi izolacvi.
zde je rada drahá, vzhledem k vlhkosti stěn jak uvádíte, si myslím, že každé zateplení způsobí problém s koncentrováním vlhkosti a tím pádem i plísněmi. Jakés takés řešení by mohla přinést odvětrávaná vnější fasáda kombinovaná se zateplením, ale řešení je poměrně velmi drahé /neznám jej zcela detailně/ a jeho tepelný účinek ne zrovna 2X přínosný. Snad někdo poradí více/lépe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.