Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka se nedostává do otáček

Od: bodlinak odpovědí: 17 změna:

Chci se zeptat zda by někdo nevěděl... mám problem s pračkou značka indesit stara +/- 3roky, nemuze se mi dostat do otacek, stává se mi že jednu pracku vyperu a druha jen vypousti vodu a vubec se mi nechce dostat do otacek,zkusili jsme ji dat plnou i prazdnou a nic, nevite nekdo cim to muze byt? diky moc

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

pracka nedokaze vyvážit pradlo (je ho malo nebo se nerozlozilo), zde se doporucuje opakovat program, vse je popsane v navodu

nebo mas nastaveny dlouhy prigram

pokud to nepomuze, muze byt v haji automatika (ja ji musel menit)

bodlinak
hodnocení

kolik tě vyšla ta automatika? no pralo se to na 9 coz je pulhodinovy program jeste na 30stupnu no nevim nezda se mi to ze tam mam malo pradla zkusim to teda jeste, ale dik za radu mocky

standam*

to uz nevim, asi 1/3 co stoji nova pracka, v mem pripade se jednalo o stary typ cca 5let stara pracka

kdyby to bylo jen o malo drazsi vzal bych novou pracku

bodlinak
hodnocení

co jineho zbyva taky ze,a jo jeste pod bubnem se nachazi civka a v te se nekdy jak by zableskne,a pod prackou byl i bordel jak by nejake uhliky nebo co kousky cerneho no uvidime co nadelame

standam*

pod prackou byva borcus:) uhlik, tak jak myslis to nebude resp. nebude z pracky, mozna teplem vyhrata izolace apod.

ted me nenapada co je ve spodni casti za civku, tam je jen cerpadlo, ktere je cele zakryte ve svem obalu

kdyz tak dej foto, ale stejne ...opravar to jisti, jinak nedoporucji pripadnou automatiku kupovat sam, muze dojit k zamene a hned mas jine otacky, tusim, ze jsou dve nebo tri 900 a 1500ot nebo tak nejak

prackak
hodnocení

0x

Do otáček znamená,že se netočí buben a nebo,že jde pomalu motor? Pokud běží motor a buben ne, je buď uvolněná řemenice (Buď na bubnu a nebo na motoru)a nebo volný řemen(u domácích praček spíše nebývá)

Pokud se málo a nebo vůbec netočí motor,je to v prd...li. Buď je "cvaklý" a nebo už uhlíky douhlíkovaly. V obojím je to nejlépe na novou pračku.

bodlinak
hodnocení

ne motor je v klidu jen proste buben nechce najet do otacek nekdy se mu chce nekdy ne musim si stim hrat a pretacet knoflik at se mi to vyzdime no tak nevim no teda

rreno
hodnocení

0x

Myslím že to vím naprosto přesně,měl jsem uplně stejný problém.Sundat kryt,dostat se k bílému válečku do kterého jdou 2 kabely.Ten vyndat a jít do nejbližší prodejny s elektrem a za necelých 100kč ho koupit a dát zpět.Jmenuje se "rozběhový kondenzátor".Jen nevolejte opraváře,nebo vám ho prodá za tisíc a za další dva vymění!

rreno

Vypadá takhle

ame.cz/...

standam*

to rreno:

v podstate to muze byt cokoli, ale podle popisu jednou jede podruhe ne to nevypada na remen, kondik apod.

bodlinak
hodnocení

DIKY ZA RADU TO JE PRIMO NA TU PRACKU INDESIT WITP 82 ZKUSIM SE NA TO PODIVAT TEDA STACI ODDELAT JEDEN Z BOCNICH KRYTU JO TEDA DIKES

bodlinak
hodnocení

chci se zeptat v kterem miste najdu ten rozbehovy kondezator pracka byla cela otevrena a nejak nic teda tak nevim nop

rreno

právě že se závadá tváří přesně jako by byl povolenej řemen,ale toho by jste si všimnul,když jste to měl rozdělané.Kondenzátor musíte až ho najdete najít podle hodnot které na něm jsou napsané.Ten odkaz je jen informativní.U vaší pračky nemám tušení kde ho hledat,ale myslím že když by jste šel po kabelech od motoru,měl by jste na něj narazit.

bodlinak
hodnocení

Tak dneska byl u mě opravář jako vyčistil programator atd... pracka 3*krat po sobe jela a dostala se do otáček ale byla prázdna jak odešel tak se do ni dalo pradlo a zas opět nic, je mi zahadou že pračka stoji treba 3 dny a prvni pracku vzdycky vypere ale dalsi ne, opravdu fakt uz si nevim rady,ale myslím si ze to bude nejaka blbost nebo neco s bubnem :(

standam*

Tak mu zavolej, ma reklamaci :) a ver tomu, ze to bude automatika. Domlum se, ze by ti ji pujcil a pak ji pripadne zaplatis.

Stejne ti muze nasadit jiz jetou

bodlinak
hodnocení

zalezi jestli bude ji mit vis a stejnou jaka pasuje tam nevim jsem z toho magor tak trochu jako

standam*

v mem pripade ji menil 2x, ono je to problem v automatice je EPROM kde bezi nejaky soft, pruser je kdyz v EPROM odejde nejaka bunka a pak se to chova divne, pokud tedy jeste zije, na chybu softu pripadne ne prehrani softu to nevypada, zde se nema co posr..., pokud nechyba z vyroby

Na nejaky kontakt ci studenak to nevidim, ale pro jistotu muzes mrknout na spoje zda to nekde nechce prepajet, ale samozrejmne dle tvych schopnosti a moznosti, vice uz to stejne asi nemuzes ponicit:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]