Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
kolik by stálo položení obyčejné dlažby do koupelny od zedníka? Jedná se asi o 3 m2. A neznáte nějakého schopného člověka v Plzni? Díky
Obkladači si účtují za metr čtvereční. Tedy co vím v Moravskoslezském kraji. Co mám zkušenost, tak od 250,- za obklad a 200,- za dlažbu + flexi lepidlo, které si asi koupíte sám. Dále si koupíte flexi spárovačku a pokud si to zaspárujete sám, ušetříte cca 50,- na metr. Kolik stojí flexi lepidlo a flexi spárovačka si zavolejte do stavebnin.
při Vaší velikosti dlažby si myslím, že cena bude smluvní. To znamená, že se nebude jednat o ceně za m2, ale za pokládku. Počítejte s tím, že se k Vám obkladač bude muset nějak dostat, připravit nářadí, atd. Takže si osobně myslim, že Vás cena za m2 vyjde někde mezi 700-1000,- Kč. Ale nejsem obkladač, takže se možná pletu. Tipoval bych cenu pokládky někde kolem 2500-3000,- Kč.
David
Pro,,dahol"
Jestli chcete položit dlažbu za 700,- až 1000,-tak si pivo a kořalu dovezu k práci svoje.Ani oběd nemusíte chystat.
Myslím si, že při Vašem odhadu 2500-3000 by se mu vyplatilo zaplatit si rekvalifikační kurz, koupit si nářadí a ještě by ušetřil. Ale nic proti názoru. Pokud by jste byl ochoten zaplatit takový ranec, tak šťastný řemeslník.
Já už dlažbu koupenou mám. Stála mě asi 700, nic drahého, ale jsem holka a sama si na to netroufám. Spíš mám obavy, aby se vůbec někdo obtěžoval, když jde jen o 3 metry a podlahu už mám. Díky, něco vymyslím...
no v sezone slusneho remeslnika budete shanet asi spatne, ale snad se vam to podari, jinak cena za pokladku by mohla byt tak tech 200 az 250 kc/m2 ale to uz zalezi na remeslnikovi kolik si rekne, jinak jestli to je nejaka dlazba 2 jakosti tak pocitejte radsi tech 250 kdyz to bude 1 jakost a nejaky velky format tak 200 a mozna i min, aspon ty ceny beru podle sebe.
S pozdravem brena.
jo,holka...kdybys nebyla,, z téj Plzně,tož bych ti to udělál"asi tak do tisíce.A vůbec netuším,proč by si měl zedník chystat vercajk jako placenou službu.Cena by měla být dohodnuta nejlépe předem a tak by měla i zústat při placení...aspoň u nás na Moravě-jižní, to tak je běžné.
Co je špatného na podlaze 230 kč/m? Proč by měla být 2. jakosti? Asi raději zkusim poprosit kamarády...
Na podlaze za 230,- není nic špatného. Já jsem koupil v Polsku za 100,-/m a je v pohodě. Někteří obkladači a zedníci vám budou tvrdit, že je na dvě věci, ale to pro to, aby se mohli vymlouvat, proč to položili křivě(vlastní zkušenost). V koupelně mám dlažbu a obklady za 900,- a taky mi tvrdili že je na nic Proto jsem si verandu s dlažbou za 100,- položil sám, rovně a drží. Poproste kamaráda, který si na to troufne. Není to žádná věda položit pár metrů dlažby nebo obkladu.
Na 3 čtver.metry se vám profík vy... Jestli to není vyloženě složité, tak to obloží každý chlap. Když jsem stavěl první dům, tak moje ex. obložila půlku koupelny a bylo to v pohodě. Samozřejmě záleží na rovnosti podkladu a ten jsem jí udělal rovnej.
Jenže problémem je, že nemám na to žádné nářadí... Co jsem koukala v obchodech, je na to potřeba spoustu věcí...nebo to jde i bez toho?
Píšete dlažby, tak předpokládám na podlahu. Pokud je podlaha rovná, tak flexibilní lepidlo, pytel je až až stojí cca.150Kč, zubatou stěrku stačí i plastová na nanášení lepidla na dlaždice, gumovou stěrku na spárování a spárovací hmotu, plast. křížky na spáry, vodováhu. Na řezání dlažby Vám v Baumaxu apod. půjčí řezačku na dlažbu za stovku na den.
Zajímalo by mě, jestli je odpovídající cena za obložení koupelny 18.000,- Jedná se o cca 4m2 dlažby a cca 13m2 obkladů (velkoformátové 60x30 cm). A jestli cenu hodně ovlivňuje počet výřezů apod. (máme baterie k vaně, které budou položené na obkladu u vany). Moc díky za odpověď.
Prý je to i s materiálem (teda samozřejmě bez obkladaček a dlaždic, ty mám nakoupené), i když mi připadá hrozně moc dát za práci a lepidlo tolik peněz, jenže netuším, jak se ceny pohybují... Kolik je třeba běžná cena za m2 v praze?
ceny v Praze neznám. chce to hodit nějaký inzeráty, není možné,aby to nějakej schopnej melouchář nespáchal za půlku. kdybych bydlel tam někde u Vás, tak bych do toho šel. nejsem sice zedník,ani obkladač, ale pár set metrů už jsem obložil.
Dobry den, slusne flex lepidlo jsem kupoval na 189KC. Pul pytle stacilo bohate na dlazbu, ale samozrejme zalezi na tom, jak rovnou mate podlahu. Vim, ze jste psala, ze si na to netroufate, ale pri rovnem podkladu to neni az tak slozite. Zkuste si zatim treba na sucho dlazbu vyskladat, treba zjistite, ze o preci jen udelate sama. Na kazdem lepidle je navod jak ho zpracovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.