Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sadrokarton předstěna

Od: mbaud* odpovědí: 16 změna:

Zdravím,chci se zeptat,plánuji udělat předstěnu ze sádrokartonu,můžu místo hliníkových profilů použít dřevěný střešní latě 24x48? Jde mi o to,že jsem slyšel,že dřevo pracuje,a aby mi nepopraskal sádroš. Budu to dělat v paneláku,jen jednu zeď,dřív tam byla nějaká překližka kvůli zateplení. A můžu mezi stěnu a sádroš dát polystyren kvůli izolaci? Díky moc.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

určitě se to dá udělat i ze střešních latí. tedy, pokud jsou suché. originální profily nejsou o moc dražší než dřevěné latě a při správném provedení nepracují. což se u dřeva nikdy nedá 100% vyloučit. navíc práce s profily je rychlá a čistá. polystyren kvůli izolaci v tomto případě nemá smysl - pokud nechcete zvukovou izolaci. v tom případě bych to raději řešil minerální vatou.

jabraka*
hodnocení

0x

Spíše bych ti poradil jinou věc.Udělej z hoblovaných hranolů s drážkou na stropě a podlaze kolejnice a mezi ně zasuň desku z Rigiduru,sádrovláknitého materiálu.na styku se stěnou ho lze zapěnit a mezi deskami slepit nízkoexpanzní pěnou.po zatvrdnutí lze brousit spoj tak,že není znát .Vymaluje se pak běžně nebo ještě lépe přetapetuje.Co se týče pevnosti je několikanásobně větší,než sádrokarton.Drží v tom i různé příchytky a háčky.

hodnocení

0x

mbaude, co člověk to názor,

Sádrokartonové profily nejsou z hliníku, proto jsou levné. Dřevěné profily můžete použít. Polystyren chcete na izolaci jakou? tepelnou či hlukovou?

Je to o počítání, SDK komplet za 150Kč metr2.

mbaud*
hodnocení

Díky za rady. Já jsem koukal že ty profily cd nejsou tak drahé,ale hlavně ty držáky k tomu,a to pak cena vyskáče,proto radši volím střešní lať,kde 1bm vychází asi na 12,-Kč. Polystyren tam chci jako tepelnou izolace,i když si myslím že sám sadrokarton dobře izoluje.

mbaude, uvedená cena je i s držáky včetně sádry atd. Střešní latě jsou na střechu, tam nevadí drobná nerovnodt, ale u SDK by to mohl být problém. Navíc uchycení latí musíte provést stejně přímým závěsem. Polystyren na tepelnou izolaci?

To je mezi vytápěný a nevytápěný prostor? Varuji před takovým řešením, vnitřní zateplení je problém...

Jeto jen o Vašem rozhodnutí. SDK není izolant.

doplněno 14.06.11 17:45:

@mbaud

Datum: dnes 16:52

špatné rozhodnutí, ale je to jen na Vás

mbaud*
hodnocení

ja jsem myslel že bych ty latě navrtal přímo na zeď. izolace by byla mezi vytápěný a nevytápěný prostor.

standam*

to mbaud:

pises, ze mas lat za 12,-/m, CD cca 16,-/m a UD 10,-/m, u 3m dluhe zdi budes potrebovat 2ks az 4ks dle volby, CD po 600(625)mm

Myslim si, ze predstenu budes delat tzv. naporad a cenovy rozdil je tim padem zanedbatelny, navic jak bylo popsano musis mit suche drevo a rovne , pak nevim zda bude cena 12,-/m

ve tvem pripade (z duvodu tepelne izolacniho) bych spise sel do volne stojici predsteny (bez zavesu) kde pouzijes UW a CW

a EPS, vata apod. toho se radeji vyhni

pokud chces tepelne za izolovat z interieru bude vhodnejsi pouzit speci desky, ktere se celoplosne lepi, ale cena je zase nekde jinde

mbaud*
hodnocení

tak asi dám na vás a dám tam cd profily,kolik je potřeba závěsů na jeden profil dlouhý 2,65m. a kdybych tam dal cw profil,ten se nijak ke zdi nepřichycuje?

na 2,6m stačí 2 ks, záleží co je to za stěnu. Cena za závěs je 3,50Kč.

Profil CW a UW je jako příčka, ke stěně se nešroubuje.

doplněno 14.06.11 18:08:

suchavystavba.cz/...

zkuste stavebniny, nebo si nedáte jedno pivo.

mbaud*
hodnocení

zeď je klasická paneláková,tak to budou jistě stačit 2. já jsem byl dneska v bauhau,a tma chtějí za přímý závěs 8,-Kč,tak se budu muset podívat asi někde jinde.

mbaud*
hodnocení

tak díky všem za rady. použiju teda cd profily.

hodnocení

0x

Já bych se z dovolením naboural do vašeho vlákna,ať nezakládám další.Chtěl bych na Rd snížit strop v místnosti o vel,ikosti 4x4 m.Potřeboval bych poradit Kolik potřebuji závěsu do stropu,a´t se mi to neprohne.Je tam dřevený strop.Ještě by mě zajímalo jestli tam můžu mezi strop a SDK položit rockwool.Myslím na tu konstrukci co bych vytvořil.Mám možnost od kamaráda koupit za dobrou cenu rockwool,tak bych ti využil. Děkuji za odpovědi

Macku, klidně asi tak v 18 hodin to probereme třeba on line

ICQ 55180641, skype: milancukrar

jaj ,tak to mě mrzí.Ted jsem se vrátil.Ale rád nabídku využiji.Ozvu se._Zatím moc díky

klidně

najděte si i ostatní kontakty na mě.

pokud chcete

olaf71*
hodnocení

0x

Jedině profily. Je to pozink.plech, nevyjde to dráž než střešní .latě, které jsou navíc křivé,já osobně jsem rovnou nikdy neviděl. Žádné závěsy nejsou potřeba. Na strop a podlahu UW profil (přišroubovat na diletační pásku), nosné profily CW ( nejsou pevně spojeny s UW). Pokud by byla předstěna s CD profilů, tak samozřejmě na strop a podlahu UD profil. Izolaci bych dal vatu, pěkně se zavěsí co CW profilu pokud bude použit. Pozor na montáž SDK, tím myslím dodržení postupů, například dietačníl.spáry, spoje atd. Práci zdar.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]