Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s omyvatelnými tapetami? Konkrétně se mi jedná, zda je někdo máte v kuchyni. Třeba u sporáku - nedělá pára nic? Taky u dřezu nebo kam může občas zatéct voda, neodlepují se? Kde se dají sehnat? Děkuji
)
Zdravím, mám dobrou zkušenost se samolepícími tapetami dc fix, jsou dražší, nesmršťují se. Otapetovala jsem jimi kuchyňskou linku, dětem desku na psacím stole, použila jsem je i v koupelně na umakartové jádro. Na lince a stole vydržely bez problémů několik let, v koupelně v nejvíce namáhaném místě vodou u vany - sprchujeme se, se jednak usazoval vodní kámen a dole se časem odlepovaly - ale asi 3 roky vydržely i tak.Dcera si provizorně v kuchyni kolem linky a sporáku natřela stěnu omyvatelnou barvou v tónu výmalby (značku nevím, musela bych se zeptat) není to poznat oproti malbě - budou modernizovat kuchyň, tak to řešila zatím takto. Na chalupě jsem vyzkoušela samolepící tapetu od vietnamců jen na ozdobu okrajů linky. Opravdu se po nějaké době smrštila o pár mm.Nedoporučuji,
Můžu se zeptat, kde se dají tapety dc fix sehnat. Máte je z obchodu nebo přes internet? Nemáte náhodou někdo zkušenost, že byste je lepil na kachličky a ne na stěnu? Máme již kuchyňskou linku obloženou kachličkami (po rodičích, staré 20let
), chtěli bysme tapetu dát právě na ty kachličky? Nejsem si jistá, zda tapety budou držet. Díky
S tím smršťováním je to tak,že tapeta je PVC a samozřejmě je možné,že se maličko po delší době může smrštit.Pokud polepuji skříňky,snažím se koupit šířku tak,aby se s ní dala nalepit celá skříňka vcelku a zahnout přes boky dovnitř.Jsou k dispozici šířky 40 60 90 cm.Pokud chcete někam odolnější povrch,je na trhu tapeta dveřní,s dvojnásobnou tloušťkou.Jestli je šířka větší,než šířka tapety,je nutné tapetu přeložit přes nalepený pruh.Tapeta je zcela vodovzdorná a odolává dobře i horké vodě,ovšem krátkodobě.
JABRAKA
Tapety jsem kupovala v papírnictví, ale jistě se dají koupit i přes internet. Na obkladačky to moc dobré nebude, protože se budou rýsovat nerovnosti - spáry. Jedině obklad nějak vyrovnat a pak teprve lepit, to by bylo asi přiliš pracné.
Jana to ví,ano,na kachličky nejde tapeta lepit,skutečně se vyznačí mezery.Bylo by možné nalepit mezi linku měkké lino,vypadá to celkem dobře,problém je u plynového sporáku.Nebo plochu s kachlíky přestěrkovat akrylátovým tmelem a po zaschnutí lze lepit.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.