Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s omyvatelnými tapetami? Konkrétně se mi jedná, zda je někdo máte v kuchyni. Třeba u sporáku - nedělá pára nic? Taky u dřezu nebo kam může občas zatéct voda, neodlepují se? Kde se dají sehnat? Děkuji)
Zdravím, mám dobrou zkušenost se samolepícími tapetami dc fix, jsou dražší, nesmršťují se. Otapetovala jsem jimi kuchyňskou linku, dětem desku na psacím stole, použila jsem je i v koupelně na umakartové jádro. Na lince a stole vydržely bez problémů několik let, v koupelně v nejvíce namáhaném místě vodou u vany - sprchujeme se, se jednak usazoval vodní kámen a dole se časem odlepovaly - ale asi 3 roky vydržely i tak.Dcera si provizorně v kuchyni kolem linky a sporáku natřela stěnu omyvatelnou barvou v tónu výmalby (značku nevím, musela bych se zeptat) není to poznat oproti malbě - budou modernizovat kuchyň, tak to řešila zatím takto. Na chalupě jsem vyzkoušela samolepící tapetu od vietnamců jen na ozdobu okrajů linky. Opravdu se po nějaké době smrštila o pár mm.Nedoporučuji,
Můžu se zeptat, kde se dají tapety dc fix sehnat. Máte je z obchodu nebo přes internet? Nemáte náhodou někdo zkušenost, že byste je lepil na kachličky a ne na stěnu? Máme již kuchyňskou linku obloženou kachličkami (po rodičích, staré 20let), chtěli bysme tapetu dát právě na ty kachličky? Nejsem si jistá, zda tapety budou držet. Díky
S tím smršťováním je to tak,že tapeta je PVC a samozřejmě je možné,že se maličko po delší době může smrštit.Pokud polepuji skříňky,snažím se koupit šířku tak,aby se s ní dala nalepit celá skříňka vcelku a zahnout přes boky dovnitř.Jsou k dispozici šířky 40 60 90 cm.Pokud chcete někam odolnější povrch,je na trhu tapeta dveřní,s dvojnásobnou tloušťkou.Jestli je šířka větší,než šířka tapety,je nutné tapetu přeložit přes nalepený pruh.Tapeta je zcela vodovzdorná a odolává dobře i horké vodě,ovšem krátkodobě.
JABRAKA
Tapety jsem kupovala v papírnictví, ale jistě se dají koupit i přes internet. Na obkladačky to moc dobré nebude, protože se budou rýsovat nerovnosti - spáry. Jedině obklad nějak vyrovnat a pak teprve lepit, to by bylo asi přiliš pracné.
Jana to ví,ano,na kachličky nejde tapeta lepit,skutečně se vyznačí mezery.Bylo by možné nalepit mezi linku měkké lino,vypadá to celkem dobře,problém je u plynového sporáku.Nebo plochu s kachlíky přestěrkovat akrylátovým tmelem a po zaschnutí lze lepit.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.