Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna trvalého bydliště

Od: dz* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chtěl bych poradit v otázce stěhování. Moje situace je taková, že plánuji se odstěhovat od rodičů, jelikož jsem ukončil studium a je na čase se osamostatnit. Budu se stěhovat do jiného města do podnájmu, a aby se nemusel počítat můj plat do celkového příjmu rodičů, tak si musím změnit trvalé bydliště. Naši mně říkali, že si mám zařídit trvalé bydliště na magistrát, jenže to mi nepříjde jako ideální řešení. Mě napadlo si dát trvalé bydliště k prarodičům.

Poraď te prosím, nějaké sofistikované řešení

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Trvalý pobyt si sám občan na úřad (městský, obecní) nebo magistrát nemůže. To už jsme zde mnohokrát probírali. Jistě si můžete dát TP k prarodičům, pokud bydlí ve vlastním bytě a nebo domku a budou s tím souhlasit. V případě, že nebydlí ve vlastním, tak musíte mít k přihlášení TP souhlas majitele.

doplněno 13.06.11 11:06:

Zde máte přesné pokyny, jaké podmínky musíte splnit a co budete ze změně TP potřebovat:

portal.gov.cz/...

dz*
hodnocení

děkuji za rychlou odpověď a vysvětlení.

souhlas majitele kupodivu mít nemusíte (i když je to nelogické).

doplněno 14.06.11 07:14:

Tedy k přihlášení trvalého pobytu, k faktickému nastěhování ano.

K přihlášení k trvalému pobytu musí občan prokázat, že je majitelem nebo nájemcem bytu anebo doložit ověřený písemný souhlas majitele nebo nájemce bytu (domu). Bez souhlasu oprávněné osoby se nelze k TP přihlásit.

buss
hodnocení

0x

A na co má vliv celkový příjem rodičů s příjmem syna? Na služby se počítá počet členů v domácnosti, takže jste-li v činžáku podle něj se hradí, např. odpad, společné světlo, výtah ... Budete bydlet jinde a služby budete zřejmě hradit prarodičům, tam se to do jejich příjmu nebude počítat? Nebudou hradit služby? Odstěhuj se kam chceš, trvalé bydliště je jen registrační údaj a rodiče nechť správci oznámí (jde li o SVJ) že tam nebydlíte. Není povinnost, není dnes přechodné bydliště. Co se týká odpadu, mohou obci sdělit, ale i potvrdit, že bydlíte a hradíte jej jinde (v rámci platby nájmu).

dz*
hodnocení

jedná se o to, že naši nevydělávají tolik, aby jim nemusel stát dávat podporu a můj příjem bude větší než mají oba dohromady a tím padem by o ty potřebné peníze přišli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]