Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Státní příspěvek na pořízení bydlení

Od: ivy5® odpovědí: 7 změna:

Prosím poraďte -četla jsem někde u nabídky hypotéky "pomůžeme se státním příspěvkem na pořízení bydlení lidem do 26let".Nyní přistavujeme a měníme střechu,abychom udělali soukromí synovi s Down.syndromem(24let).Máme hypotéku,úvěr a na toto si vzali další půjčku,aby měl pokoj.Soukromí jeho a nás již je nezbytné-předpokládám tedy,že pokud se mu má zařizovat bydlení,měl by mít na tento příspěvek také nárok,ale nevím kde o něj žádat-volala jsem na úřad kde také nevědí-říkali,že snad bytový odbor-ale to se mi nezdá.Děkuji za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Možná se pletu ale pokud si mladí vezmou hypotéku na bydlení tak ten státní příspěvek nedostanou peníze ale snižuje se jim o nějaké % splátka a zatím je ještě možnost odečítat úrok z hypotéky z daní, myslím, že do částky 90tisíc ročně. Jestli se nepletu je to jen pro manžele a ne pro jednotlivce a nesmí být ani jeden starší 35 let a nemovitost musí být zapsaná na ně. Pokud máte invalidního syna tak já bych využila sociální odbor a ptala se na úlevy tam. Obce pro invalidy dávají peníze na vybudování bezbarierové koupelny, wc a td.To vím jistě, žádala jsem o to, musíte si sice uběhat nohy ale ve finále je obdržená částka asi 70% nákladů. Zkusím pohledat informace a případně dopíši.

hodnocení

Děkuji moc.To se nás bohužel také netýká,tam jsem volala a to dávají jen pro bezbariérové stavby a pro slepé,my chodíme i vidíme,takže nic.:(

hodnocení

0x
hodnocení

Toto se nás asi netýká-máme starý dům-není zateplen polystyrenem apod.Měnímea budeme zateplovat jen střechu.

jirbar*

Kde to žijete? Nevím zda o program "Zelená úsporám" byl tak obrovský zájem, když řadu měsíců vše stagnovalo. Spíš si myslím, že současná vláda všechny peníze od japonců na tento program rozfofrovala a nejspíš již nikdo nedostane nic.

Alespoň v současné době je nová žádost bezpředmětná.

hodnocení

Kde žije kdo?Myslíte odkaz od babkazof?Také myslím,že to není to co jsem měla na mysli-ale bude to jen na ty hypotéky-tedy asi jen snížená procenta,takže zase nic.:(,my jsme starší a syn si sám hypotéku vzít nemůže(jo není to podmíněno manželstvím,tam psali do 26 let i jednotlivci,ale půjčku jsme si na synovo bydlení vzali my-já jsem opatrovník.

jirbar*

Ano příspěvek byl přilepen k příspěvku od abkazov. Myslím že nějaké dotace a státní výpomoci na bydlení pro mladé, to bylo za komunistů.

Dnešní stav je výsledek usilovné práce překabátěných komunistů, co dnes kopou za ODS. Ostatně tady je máte. Snad devět z deseti.

atanova-zasuvka.blog.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]