Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava vany

Od: docent® odpovědí: 13 změna:

Vana má odprýsknutý smalt asi o průměru 4cm. Poraďte prosím jak to místo opravit. Vím, že oprava asi bude trochu vidět, ale zatím neuvažuji o výměně. Díky.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

1x
Kupte si v drogerii opravný smalt. Já jsem kdysi použil Remalle weiß 8 ml. Zbavit rzi, odmastit a štětečkem natřít. Není to skoro vidět. R.

jabraka*
hodnocení

1x

Tímto přípravkem opravuji podobné defekty na smaltovaných,ale i akrylátových vanách.Oprava skoro není znát.

JABRAKA

Oprava vany
buss

Hmmm a jak dlouho to vydrží? Remalle (jak bylo výše poraděno) časem "ubývá" a třeba obnovit.

e250td*
hodnocení

0x

Jedna z možností . ..Bílý lesklý hammerite ve více vrstvách,poslední vyhladit ,možno i stěrkou . Tato barva umí udělat pevnou a celkem odolnou vrstvu .Odzkoušeno na chaloupce kamaráda,funguje asi 4 roky .

hodnocení

0x

A co todle, jak byste to řešili?.?.?

Oprava vany #2
jabraka*

Todle - je typický produkt používání chlorových čističů jak se používat nemají.Na celou vanu jsem používal epoxyemail pro potravinářské účely - dvousložkový tixotropní a natřel jsem to měkkým štětečkem.Pečlivě očistit,nejlépe vybrousit jemným smirkem.

JABRAKA

mkat*
hodnocení

0x

Su asi dve moznosti,a to ,prva, vyhodit a kupit novu.Dnesne ceny su uz asi nie take vysoke.

Druha, celu vanu vysmirglovat,obrusit a prestriekat nejakou kvalitnou farbou.No myslim ze tie naklady a robota bude mozno drahsia ako nova vana.

lui*
hodnocení

0x

Dík za otázku a body za odpovědi. Taky potřebuji opravit asi půlcentimetrovej flíček odraženýho smaltu na nové vaně.

hop®
hodnocení

0x

Jabraka doporučil asi dobře, prodává se (v lepších instalatérstvích) přímo barva na opravy smaltovaných van, asi to bude dost podobné.

Lujsi: jednoznačně výměna, takovýhle materiál nemám ani na chalupě na zalévání! *blee*

Hope copak kradu.*zed*

jabraka*

Zkus Vodu,milá Lízo!

Nebo tento email

icipaints.cz/...

JABRAKA

hop®

Lujsi, bez urážky, nevím, a pokud kradeš tak asi málo. ;)

Já mám výhodu, že dělám ve stavařině, a třeba na chalupě mám téměř nepoškozenou akrylátovou vanu z rekonstrukce koupelny, na které jsem ještě vydělal, protože jsem ji nemusel odvézt na placenou skládku. Starou litinovou vanu jsem věnoval sousedovi, rád si ji odveze do sběru. Vím, že někdo tyhle možnosti nemá, a nemyslel jsem to vůči Tobě nijak špatně. Ale dnes většina investic na stavební obnovy domácnosti padne na koupelnu nebo kuchyňskou linku.

P.S.: pokud by okolo mne "procházela" nějaká starší zachovalá vana, mám Ti ji rezervovat? :)

Hope já vím že by to zase tolik nestálo. Díky za nabídku ale ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]