Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace zdi od vlhkosti vs kopec

Od: tadyz* odpovědí: 5 změna:

Můj dotaz se týka izolace zdi proti vlhkosti, problém je nasledující:

Vlastním chatu která má nějakých 65let za sebou, je zasazená do kopce který je za ní a problém je v tom, že kolem chaty není žádná izolace. V dolní částí která je tedy zasazená se nachází garáž a kuchyň, zdi v kuchyni jsou velmi vlhké, až mokré. Z venku jsou na této zdi vybetonovány schody, takže tady nastává problem, jak tu zeď izolovat?.Půjde to nějak zevnitř natahnutím lepenky na tu zeď a na to vyzdít z tenších tvárnic novou zeď? nějaké návrhy?...Děkuji za každou radu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ency*
hodnocení

0x

Nejlepší by bylo samozřejmě to zaizolovat z venkovní strany, ale pokud to není možné, existuje řešení i z vnitřní strany. Nesnažil bych se to zaizolovat z vnitřní strany lepenkou, tady by hrozilo, že se vlhkost přesune jinam. A navíc si hodně zmenšíte vnitřní prostor novou obezdívkou. Spíše bych zkusil větranou předstěnu něco na tento způsob - doerken.de/...

hodnocení

0x

Já bych si větranou předstěnu asi nedělal. Možná ve sklepě, ale určitě ne v obytné části. Vlhkost se skryje za pěknou stěnu, ale co se děja na původním zdivu už nezjistíte. Co třeba plíseň? Já bych si to obkopal z venku a použil ipu. Případně ještě podřezat a položit izolaci, aby se vlhko netáhlo ze základů.

tadyz*
hodnocení

no, jenže to je ten problém, obkopat to...to je nejlepší řešení, jenomže z venku na téže zdi jsou masivní betonové schody...

Asi bych se spojil se známým zedníkem(levnější) anebo specializovanou firmou. Viděl jsem nějaký přístroj, který se navrtá do zdi a odsává vlhko. Ale stát přes 50.tis. což je hodně.

hodnocení

0x

tadyz, pokud nevložíte dodatečnou hydroizolaci, nikdy nebudete mít jistotu sucha a pohodlí. Chemie je účinná od 20do 80%. dle použití chemie a kvality práce. Navíc takovéto dílo je nereklamovatelné! Na stanovení přesného postupu je třeba vidět místo, nebo větší množství fotek.

Vždy se najde řešení, je to jen o penězích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]