Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrický sálavý konvektor

Od: dusekkovac® odpovědí: 6 změna:

Prosím kdo má nějakou zkušenost z "ELEKTRICKÝM SÁLAVÝM KONVEKTOREM"? Nemám jinou možnost topení než elektřinou a budu vyměňovat stávající staré "PŘÍMOTOPY" za jiné topení a narazil jsem v nabídkách na ty sálavé.Nebo poradíte něco jiného? Děkuji!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

qwert*
hodnocení

0x

RE: Nemám jinou možnost topení než elektřinou

Jestli jsem správně pochopil, vy tedy vždy budete měnit elektřinu na teplo. Jesliže účinnost přeměny je zhruba stejná, potom bude jedno, zda jde o topení ELEKTRICKÝM SÁLAVÝM KONVEKTOREM nebo PŘÍMOTOPEM nebo např. elektrickým olejovým radiátorem. Vždy co strčíte do vstupu, dostanete na výstupu. Udělejte si nejprve bilanci, kolik vlastně potřebujete topit, např. kolik v zimě, kolik v létě, celý den nebo jen po návratu z práce, kolik místností, jestli máte zateplený dům, atd. Potom se zeptejte na více místech. Myslím, že každý prodejce vám bude vychvalovat hlavně to svoje...

jendax

zkuste klimatizaci , ta muže taky topit nazeleno.cz/...

Někde jsem tady viděl nějakou akci - asi to je toto aukro.cz/... Samozřejmě je už po tom , ale mužete hledat jinde ;)

jendax

Tak tam má další akci *smich* aukro.cz/... Záleží na vás , zkušenosti z tím nemám.Ale lidi to mají docela dost u nás.

hodnocení

0x

Sálavé zdroje se dají přirovnat k táboráku. Zepředu je Vám horko, na záda zima. Topí sice rychle, ale po vypnutí je zase rychle cladno. Neohřívají totiž vzduch, ale předměty na které sálají (vzduch se teprve následně ohřeje od těchto předmětů). Nebudu Vám sálavé radiátory vymlouvat, ale já bych je nebral.

doplněno 13.06.11 08:14:

Pokud bych musel topit elektřinou, zvolil bych olejový radiátor, nebo lépe akumulačky. Ty jsou ovšem poněkud větší, ne zcela tiché (ventilátor) a krásou taky zrovna nevynikají. Zato poskytují nejlepší tepelnou pohodu a největší možnost regulace.

atevih
hodnocení

0x

Dobrý den,

sálavými el.přímotopy, umístěnými na stropě, topíme v RD ( sklep,patro,podkroví) už cca 20 let, zatím celkem spokojenost.Člověk si musí zvyknout na jiné teplo a navíc topíme v zimě jen na cca 22st., jen chyba, že jsme toto nezkombinovali v některých místech s podlahovým vytápěním. My máme nějaký norský systém, prováděla nám jej firma z Milevska, ale ani nevíme, jestli to jestě dělají. Dnes, po tolika letech, je jistě tento systém překonán větší vzhledností, my to máme jen jako čtvercové panely ve dřevěném rámu na stropě. V RD máme jen tuto energii, nepřitápíme ani dřevem a v porovnání s podobnými (i stejnými) RD jsme nastejno - oni elektřina + plyn a my jen elektřina (sazba D45). Jen v jednom případě nás předčil RD s "přímotopem" , který byl řešen jako kotel a nahříval radiátory, to bylo v ročním vyúčtování o dost finančně nákladnější.

"Člověk si musí zvyknout na jiné teplo" To je právě to, co jsem psal.. Na hlavu teplo, ale teplé ponožky si raděj nesundavejte*smich*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]