Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo po soklech u linolea

Od: golda73* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, příští týden nám přijdou pokládat nové lino. S firmou jsme dohodnuti, že položí lino na to původní, nalepené přímo na beton (byli se na to osobně podívat a mají zkušenosti z naší ulice, že to původní lino sundat je práce pro 2 lidi na celý víkend). Lino je v pořádku, byl na něm koberec.Musíme jen odstranit ty soklíky okolo. Zkoušela jsem kousek odtrhnout, jde to dobře, jen tam zůstává vrstva lepidla, kterým se soklíky přilepovaly. Nevíte někdo, čím by to mohlo jít dolů? Lino bylo v bytě 20 let, vůbec nevím, co se na to používá- nějaké ředidlo nebo líh?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Tyto rohové lišty se lepily většinou Alkaprénem, který je ředitelný toluenem (na rozpuštění bych možná vyzkoušel i aceton - nitroředidlo). Ovšem nevím, jestli i po dvaceti letech.

Ale myslím, že i nové lino bude olištované, nešlo by tam to původní lepidlo nechat?

patronka*
hodnocení

2x

Já jsem na odstranění lepidla použila toluen a úspěšně. Jen u toho musíte pořádně větrat a jestli je toho víc, dát si šátek přes ústa, pokud se ovšem nechcete octnout v "jiném světě" *smich*. Patronka

jabraka*
hodnocení

1x

Pravděpodobně bych to neřešil,lino bych nelepil,jen volně položil.Zbytky lepidla na starém linu bych jen nabroušenou škrabkou seškrábl,stejně se to novým linem přikryje.Neměli jste snad lišty přilepené i na zdi?Někteří machři to takhle také dokáží zmršit.Dokonce jsem viděl nově položené lino a sokly se nechávaly.lino se pak musí elegantně seříznout aby sedělo přesně.Jen je pak potřeba silikonem zapravit mezerku,aby pod lino nezatékalo při mytí.

JABRAKA

majdaz
hodnocení

0x

Dobrý den,rovněž máme nové lino na původním,které je lepené na beton.Soklíky jsme odtrhli,příp.seškrábli a vrstvu lepidla nechali,protože po položení lina máme na stranách lišty,které tam pan podlahář asi nějak přibil,nekoukala jsem mu pod ruce,jestli i lepil,ale to původní lepidlo na zdi nevadilo a je přikryté.My máme jiný problém,na jednom místě se nám lino boulí,takže pan podlahář přijde spravit,asi nějak lepit či co,neví někdo proč se to vyboulilo?Zdravím Magda

hop®

Majdaz: a nepostrádáte křečka? *smich*

Máte lino lepené? Pokud ne, lino může časem "cestovat", pokud je na dvou místech zatížené (a nemůže se posunout), mezi těmito dvěma místy se může "natáhnout" a díky tomu, že nemá kam "uhnout", tvoří se boule. Pokud je lepené, boule by vznikat neměly. Každopádně dobrý podlahář si s tím poradí, případně vysvětlí i konkrétní příčinu závady.

majdaz

*smich*Máme jen psíka,ten leží vedle mně mimo lino.Lepené to lino nemáme,asi je v tom ten problém,takže to vypadá,že bude podlahář lepit-což mám radost,ale co nadělám,to měl pán asi vědět,ne já laik.Tak ať máte všichni hezký víkend bez bouřek a deštíčků.Majda

pod
hodnocení

0x

Dobrý den, v prvé řadě vůbec nevěřím, že odtržení starého lina je akce na celý víkend ve dvou lidech (pokud nebydlíte v hangáru :)). Už jsem nějaký ten metr lina strhal a věřte nebo ne ale ve dvou lidech kteří opravdu makaj je jedna místnost záležitostí hodiny. Lino se totiž netrhá v kuse ale předem se nařeže na malé pruhy! Lahůdkou je ještě to, když soudruzi pod lino dali surovou gumu která se krásně lepí. Abych to zkrátil, nejlepší je lino strhnout škrabkou odstranit zbytky lepidla, zacelit praskliny, stěrka, lepidlo, nové lino, osoklovat. Ať se dílo zdaří

hop®

POD: věřte, že některá lina vůbec není jednoduché strhnout. Raději se rozdělí na atomy, než aby šly od podlahy, už jsem se s tím setkal.

hodnocení

0x

Lepidlo, som zo steny odstranoval spachtlou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]