Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porucha boyleru?

Od: jiriroucek* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Máme doma boyler od firmy Elektrolux a posledních pár dní s ním máme problém přestává ohřívat vodu. Trošku jsem se v něm porejpal a přišel jsem na to že vypadává taková malá pojistka nebo spínač který je hned na vstupu el. do boyleru a spíná jak fázi tak nulu je to taková malá hnědá kostička a na ní je malé červené tlačítko a když ho zmáčknu tak boyler znovu ohřívá vodu neví někdo co je to za součástku a jaký má význam prořípadě proč neustále vypíná proud?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

georges*
hodnocení

0x

To je asi tepelná pojistka, ale problém bude jinde. Nejspíš Vám odešlo jedno topný tělísko. Měl jsem kdysi stejný problém, taky Electrolux. Koupil jsem nový topný tělísko - byly tam celkem 3 - vyměnil ho, a za chvíli odešlo další. Už když jsem kupoval to první, tak mi prodavač říkal, že to nemá cenu, že po 10 letech provozu mi bojler asi klekne. Měl pravdu. Už si napamatuji, kolik to tělísko stálo, ale byla to zbytečná investice, museli jsme během 3 měsíců kupovat nový bojler.

zakus*
hodnocení

0x

Jak už bylo napsáno je to tepelná pojistka. Důvody jejího vybavení můžou být 2:

1. Špatná tepelná pojistka

2. Špatný provozní termostat.

Tyto 2 součástky jsou zapojeny do série a v případě poruchy provozního termostatu tepelná pojistka zabrání přehřátí bojleru.

Řešením je výměna pojistky a provozního temostatu.

hop®
hodnocení

0x

Opravdu, je to tepelná pojistka a jak už bylo řečeno, buď je vadná, anebo funguje správně a vypíná kvůli vadnému termostatu.

Pokud jste trošku kutil a máte zkušenosti i s elektřinou, můžete třeba pomocí fázové zkoušečky ověřit funkci termostatu. Nebudete muset vyměňovat obě součásti,..

pt®
hodnocení

0x

Nám se stalo něco podobného minzlý rok na Štědrý den a zdejší rádcové mi poradili, alespoň jsme nebyli přes svátky bez teplé vody. Přečtěte si rady, co jsem dostala. Když tak "hop"to upřesní, nebo doplní. - stařenka

poradte.cz/...

hop®

Stařenko, k té "štědrovečerní debatě" není moc, co dodat, snad pouze závěr. Tipuji, že po svátkách přišel opravář a vyměnil termostat a od té doby bojler opět funguje! ;)

jiriroucek*
hodnocení

Ahoj všem dnes jsem přišel na dvě věci

1. termostat se tváří že je v pořádku několikrát jsem s ním otáček a proud vypíná a zapíná jak má měřil jsem to vadaskou

2. celou dobu cca 3 roky jsme měli bojler zapnutý na poloviční výkon jsou v něm dvě topný spirály a hřála jen jedna a ta druhá byla vypnutá vypínačem vedle termostatu. spirály jsem mezi sebou prohodil a zdá se že bojler za funguje je možné že by ta teplotní pojistka vypínala protože je špatná topná spirála? nebo jen to teplotní čidlo odešlo a bude ho stačit vyměnit a stěmi topnými spirálami to nemá nic společnýho

hop®

Ad 2) Tepelná pojistka vypíná při vysoké teplotě. Pokud je spirála špatná tak většinou netopí a nemůže být této teploty dosaženo - tím chci říci, že je pravděpodobně vadná tepelná pojistka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]