Nejste přihlášen/a.
Potřebuji vyřešit tento problem:
Mám plastovou odpadní trubku KG 125. Nyní je potřeba dodatečně do této trubky připojit odbočku.
Postup je tento: Změřím si tvarovku (odbočku) na délku a tuhle míru vyříznu v trubce.Pilníkem zkosím hrany oba konce pořádně namažu nějakou indulonou. Na jeden konec vyřízlé trubky nasadím nátrubek a úplně ho zasunu až na konec. Vezmu odbočku a hrdlo nasunu na rovný konec trubky.
Až do téhle pozice je vše jasné,ale ted je potřeba nátrubek posunout zpět přes odbočku. To mi ale nikdy nejde i když je to dostatečně namazané. Máte nějaký grif? Nebo co dělám špatně?
Podle doporučení výrobce máte používat dvě přesuvky KGU a nikoliv jednu.
Za pomoci dvou přesuvek (u PVC systému kat. označení KGU) a odbočky (KGEA). Ze stávajícího vedení se vyřízne kus odpovídající délce
tvarovky plus asi dvěma průměrům trubky. Konce trubek se zkosí. Odbočka KGEA se nasune na trubku, odřezaný kus trubky se zkrátí
na potřebnou délku (=cca 2 Ø trubky) a patřičně zkosí na obou koncích. Jedna přesuvka KGU se nasune na konec původní trubky, zároveň
s jeho koncem, druhá se nasune na konec zkráceného kusu, opět zároveň s jeho koncem. Upravený kus se vloží mezi odbočku a původní
trubku a obě přesuvky se přesunou zpět asi o polovinu jejich délky. Při spojování se nesmí zapomenout na použití maziva.
Další viz.Technický manuál Pipelife str.17
doplněno 10.06.11 14:48:Manuál i s obrázky zde:
Ale to nevyřeší můj problém.To je úplně to samé jak s jedním nátrubkem. Tady naopak musím přesunout tvarovky dvě.
Hrdlo jde vždy krásně zasunout do trubky v jednom směru díky směru pryžového těsnění. Ale naopak mně to jde vždy jen o pár milimetrů.
Jestli to holt nebude špatným mazivem. Používám vždy jen obyčejnou indulonu
Nátrubkem asi myslíte přesuvku, přetáhnout zpátky jde opravdu ztuha pokud se pořádně nenamaže jak těsnění tak trubka po které se posunuje. Indulona je dobrá na ruce, na tohle ale použijte buď k tomu určené mazivo, nebo vazelínu. Mazal jsem grafitovou vazelínou a přetáhnutí 150 přesuvky šlo celkem snadno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.