Nejste přihlášen/a.
Dobrý den prosím o radu - již několikrát se mi stalo, že se dveře samovolně otevřely, i když byli zavřené.Jedná se o dveře vchodové v paneláku.Je možné že nebyli pořádně dobouchnuté ale nikdy předtím se to nestávalo a teď skoro každý den.Může to otevřít průvan?Včera v noci jsem se šla napít a dveře dokořán - není to moc příjemný pocit.
Nejsem blázen a chápu vlastnosti kliky ale prosím zda se to taky někomu nestalo a co s tím?Nový zámek nebo celý dveře?To je asi dost drahá položka
Buď se někdo šťoural v západce zámku,mohl tam strčit nějaký drobný předmět,který může způsobit nedokonalé zapadnutí jazýčku do západky,možná i "vytahaná" pružina v zámku,nebo roztažený otvor v zárubni,zkřížené dveře...
doplněno 10.06.11 09:38:Dopručila bych optickou a mechnickou kontrolu uvedeného.Podle toho se dá určit,co je příčinou.
Jinak výměna zámku s klikou a koulí,případně doplnit třeba přídžnými magnety: FAB 7438 (stěnový), FAB 7439 (podlahový) ,nebo může být vadný (pokud ho tam máte)dveřní zavírač .
Jestli je to v panelákus kovovýmidveřmi,doporučila bych zavírač pro střední a vysokou zátěž,což je
dveřní zavírač pro velmi těžké dveře.
Náklady by se měly hradit z fondu oprav,nebo společným složením se s ostatními nájemníky.
Najprv zisti pricinu otvarani dveri a potom pokracuj dalej.
Zavri riadne dvere,a skus s nimi silne zatriast ,do predu a do zadu.Pokial sa neotvoria chyba bude v zatvarani,BRANO dobre nezavrie,alebo ak tam nie je BRANO tak ludia.Az sa dvere otvoria len pouzitim sily bez klucky,vadny mechanizmus elektromagnetickeho zamku.Vylomena,alebo chyba zapadka.V tedy treba dat novy elektromagneticky zamok .Pochybujem ze by sa z nicoho nic rozsirila zarubna dvier.
doplněno 10.06.11 17:35:Este skus rucne jazycek zamku ci nahodou nedrhne.Par krat za sebou ho zatlac do vnutra ,az vyskoci sam bez problemov tak by mal byt dobry.
No to je jiná,Pak je možné,že při zaklapnutí je posunutá střelka - západka proti otvoru ve futrech.Stačí si označit na futrech polohu střelky a případně pilníkem trochu připilovat otvor.Druhá možnost je příliš silné těsnění,dveře pak nezaklapnou a při průvanu se otevřou.
JABRAKA
doplněno 11.06.11 17:23:Ještě jedna možnost mě napadla.Může být velká vůle ve futrech a střelka zadržuje dveře v zavřené poloze jen okrajem střelky.Pak stačí jen klepnout a střelka vypadne.Náprava je možná jen vyhnutím otvoru pro západku anebo přlepením(přivařením,přišroubováním,) pásku plechu,nebo úhelníčku k otvoru.Musí se to vidět.Pokud by střelka zůstávala viset v zámku,je nutno vyměnit pero v zámku,nebo celý zámek.(asi 300.-)
Snad jsem některou z příčin nezapomněl.
JABRAKA
Jabraka - doplněno: nechápu "vyhnutí otvoru pro západku". To si dokážu představit směrem do místnosti nebo opačně, nikoli však směrem k pantům. V tomto případě bych spíše přihnul panty a tím celé dveře směrem k otvoru pro střelku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.